Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Pengar = lycka?

Sunday, August 22, 2010

Pengar = lycka?

30 000 i månaden – där går gränsen enligt forskaren Bengt Brülde. Nog känner du dig lite nöjd när du förhandlat upp lönen med ett par hundralappar?
Men studier visar att en lönecheck på mer än 30 000 kronor i månaden inte gör dig lyckligare.
– Pengarna du tjänar utöver det generar knappast någon större lycka, säger lyckoforskaren Bengt Brülde.


Nä du, Bengt de där tror jag inte på. Jag är övertygad om att jag skulle vara lyckligare om jag kunde ha det boende jag vill ha, en ny bil som jag har råd att betala, möjlighet att resa och köpa grejer jag vill ha. Unna mig helt enkelt. Vad tror ni?
Klart är dock att pengarna inte är allt. Jag menar absolut inte att man kan bli lycklig bara att av att ha en fet plånbok, men visst fan hjälper det.

På tal om pengar sitter jag just nu och kollar på maraton av Glamourama på 3:an. Är dessa människor lyckliga? Jag vill bara klargöra att det absolut inte är detta jag menar med lycka. Stockholms high society som lever på skumpa och botox. Jag blir helt slut bara av att titta på serien. Hur orkar dom? Hela tiden fest och flärd. De måste se perfekt ut hela tiden och de måste känna alla de "heta" människorna, gå till de dyraste frisörerna och vara närvarande vid de "flashigaste" festerna. Pust. Och är de egentligen så snygga? Tjejerna i serien är under 25, men de ser ut att vara minst 35.


Det som skrämmer mig ännu mer är att dessa tre nog faktiskt skulle anses gamla om man tittar ut över dansgolven på de heta Stockholmsinnekrogarna. Småungar som Kissie, Kenza, Dessie, Paow och allt va de heter beter sig likadant och de är typ 14! Nä men mellan 16 och 20 är dom väl. Ok, vissa av dom som Kenza och Blondinbella har gjort sig till varumärken och uträttar faktiskt något, men de andra... va gör de egentligen? De påstår sig få alla sina pengar från bloggandet, men är det verkligen möjligt? Jag vet inte men jag tycker hela fenomenet är skrämmande.


Andra som lever lyxliv är ju tjejerna i The Hills. Sista säsongen börjar sändas på svenska MTV ikväll och den här gången tänkte jag försöka koma ihåg att titta. Det är faktiskt ganska underhållande trots att jag vill ta avstånd från allt vad denna livsstil innebär. Vad jag förstått kommer denna säsong innefatta Heidis alla plastikoperationer och separation från Spencer....exciting! Kanske inte kan vänta förresten... regnet öser ner nu, iso-hunt finns ju och jag har ju köpt en ny lång sladd!


Image and video hosting by TinyPic

No comments: