Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Dna-register över Sveriges män?

Tuesday, August 31, 2010

Dna-register över Sveriges män?

Enligt statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå) som publicerades i Aftonbladet i maj har antalet anmälda fullbordade utomhusvåldtäkter nära tredubblats i Sverige de senaste tio åren, från 361 till hela 966 fall. Det innebär 2,6 våldtäkter om dagen varje dag, året om.

Det är ju alldeles förskräckliga siffror! Vad har hänt? Varför har det ökat så fruktansvärt mycket? eller snarare... varför förekommer det alls?

På grund av detta föreslår en jurist, Måns Cederberg, att man ska upprätta ett dna-register på alla män, säkra dns-spår vid alla brottsplatser och på så sätt få dit fler av de fula fiskarna.

Kritiken kommer såklart som ett brev på posten. Orwellska samhället på framfart? Trots detta är 51,4 % för förslaget i Aftonbladets läsaromröstning.

Visst skulle ett dna-register hjälpa till att sätta dit idioterna och det skulle även kunna hjälpa till att fria oskyldiga, men borde det inte finnas andra saker att göra? Jag är ju som jag skrivit tidigare inte så jäkla rädd för att bli integritetskränkt som resten av Sverige tycks vara, men detta tycker till och med jag verkar lite oroväckande. Man kan visst sätta restriktioner på registret att det endast får användas i våldtäktsfall, men vad händer när registret väl finns och nån dåre får för sig att häva den restriktionen?

Nä, ett register känns som övertramp, men man kan ju hoppas förslaget väcker lite andra idéer, för något måste ju göras.

Detta fick mig att tänka på den våg av våldtäkter vi haft i Örebro under året. Det har varit tyst under hela sommaren, men nu börjar det bli mörkare om kvällarna igen. Ska det börja om nu? Skrämmande tanke!


Image and video hosting by TinyPic

No comments: