Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Typisk sista semesterdag

Sunday, August 08, 2010

Typisk sista semesterdag

Det ligger en lite kuslig känsla över staden idag. Det är grått och regnigt... lite kyligt i luften. Inne är mörkt och jag har fått tända upp flera lampor som inte varit tända på flera månader. Jag fick stänga balkongdörren för att jag frös och jag sitter i soffan i mysbyxor och hoodie och jag fryser faktiskt lite ändå. Jag inser att den kusliga stämningen även kan kallas höst. Usch,jag ryser bara jag tänker på't.

Egentligen tycker jag hösten är ganska mysig. Ja, så länge man är inomhus då... gärna i sällskap av Bäjb och en film. Men mysfaktorn överskuggas av det faktum att det bli kallare och mörkare. Snart är det mörkt när man går både till och hem från jobbet. Regnoväder och snålblåst som tränger in på skinnet. Och att bara gå till affären blir ett evighetsprojekt eftersom man inte vet vad man ska ta på sig när vinden viner genom de flesta kläder.


Och sen kommer vintern när man får kasta på sig tjocktröja och tofflor så fort man kliver upp ur sängen. När man sitter under fleecefilten i soffan och skakar fast man nyss kommit upp ur ett varmt bad och klätt sig i full mundering. När man får svidande ont i benhinnorna när man springer och har svårt att andas för lungorna fylls med is. När man får vänta på tågen i isande kyla. När ovansidan på händerna krackelerar och blir stora sår. Och när helgerna går snabbare än nånsin.


Nu kanske jag är lite väl negativ, men det är ju ett faktum att den tiden knackar på dörren. Jag knäpper mina händer och ber att denna vinter inte blir som förra. Visst är det mysigt med snö ibland... som typ på julafton och när man ska ut och åka skidor, men jag föredrar faktiskt de snöfria tidigare vintrar vi haft any day.

Detta har varit en märklig sommar. En junimånad som påminde om augusti och ett augusti som påminner som svensk försommar, fast med inslag av hösten. Jag har inte hängt med alls. Just nu känns det inte som det varit nån sommar alls. Jag har nästan glömt hur vi led av värmen där i juni. Lustigt.

Hur ska jag summera semestern då? Golf känns väl som ett passande ord. Golf och fetmat och godis. Det har varit bra... riktigt roligt faktiskt. Vi har ju varit ute och rört oss varje dag. Det hade ju inte gjort nåt om det hade varit lite varmare så vi hade kunnat bada och så med, men man kan väl inte få allt. Maten är väl det stora minuset. Vi har ju faktiskt ätit riktigt bra mat dagtid eftersom vi ätit Dagens, men kvällstid... hmm, värre kan det väl knappast bli. Pizza, kycklingrulle, pizza igen, pizza och så pizza. På det en massa McFlurry, lösgodis och chips. Jag är förvånad att jag inte vägde mer när jag kom hem. Jag ligger faktiskt på plus/minus noll. Dock har ju uppenbart muskler försvunnit och då alltså bytts ut mot fett, men det kan vi lätt råda bot på.

Nu ska jag Hellrida iväg till Ekersch så jag kan börja mitt matlådekok. Med de planer jag har kommer det nog ta hela dagen.


Image and video hosting by TinyPic

No comments: