Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Två röster i valet

Thursday, August 12, 2010

Två röster i valet

Idag satt två av läkarna på jobbet och diskuterade valet. Den ena hade en intressant teori om hur folket lägger sin röst och tyckte man skulle ha två röster per person. Han menade på... att om en person till exempel vill rösta på KD, kanske han istället röstar på Moderaterna för att rösten ska räknas. Röstar man på KD och de kommer under 4%-sträcket har ju nämligen rösten lika gärna kunnat kastas i sjön. Därför, menade han, att många istället röstade på ett parti som räknades och som styrde åt det håll åt vilket man håller.

Tvåröstsförslaget skulle då innebära att man faktiskt kunde rösta på det man verkligen ville, men att rösten inte gick förlorad om de råkade komma under strecket, eftersom man även röstat på det parit man kanske röstat på i första hand om man bara hade en röst. Är ni med?

Jag tycker förslaget är ganska klokt. Dock... som den andra läkaren inflikade, förutsätter detta att man har blockpolitik. Det har vi ju i Sverige idag, men vem säger att det varar för evigt? Jag vet inte... jag är ju kass på politik och hur saker funkar, men jag tyckte förslaget ändå lät ganska bra.

Läste ni förresten att alliansens valkampanj kostar 20 miljoner. Hur sjukt är inte det? Sossarnas ligger på 13 miljoner så de är inte bättre de. Vansinnigt!


Image and video hosting by TinyPic

3 comments:

mamsen said...

Du vet vilken allians du ska rösta på, blir det Mona och hennes hejdukar Ohly och Wetterskvätt säger jag upp bekantskapen....bara så att du vet!!!!

Christian said...

instämmer med fru mamsen!!

Hannastacia said...

ojoj, det var ord och inga visor :D