Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: På lördag kommer kungen

Wednesday, August 18, 2010

På lördag kommer kungen


Folk påstår sig tycka det är larvigt och att kungen inte är nåt att se, men trots dessa påståenden ska varenda jäkel upp på stan på lördag och kolla på kungen. Vad är det att se? Och vad ska han göra? Han är ju inte direkt vacker att se på och tala kan han ju definitivt inte.
Artisterna så? Svenska kammarorkestern, Eva Eastwood, Ola Joyce, Mats Ronander, Nikola Sarcevic, Jeremias Session Band, Maria Johansson och Oskar Bly. Kvällens konferencier Pernilla Månsson Colt. Hmmm... det enda där värt att stå på en scen är väl Nikola.

Anledningen att kungen kommer till stan är Bernadotte jubileum 2010:

HÖGTIDSDAG MED FOLKFEST

Högtidsdagen den 21 augusti firar vi 200 år sedan det stora riksmötet hölls i Örebro då riksdagen valde Jean Baptiste Bernadotte till tronföljare.

Det bli högtidsceremoni i S:t Nicolai kyrka där hela den kungliga familjen närvarar. Sedan blir det stor fest för alla i Örebro!


Men det finns motstånd: ”Föreningen för kunskap, fred och demokrati mot Bernadottejubileet och kungafjäsk” har uppstått ur vänsterpartiets operation dörrknackning hos 3600 örebroare det senaste året. Föreningen har bokat hela övre delen av Stortorget mellan 12.00 och 24.00. Haha, otroligt roligt.

Jag vet i alla fall en som ska hålla sig så långt borta från stan jag bara kan.
Image and video hosting by TinyPic

2 comments:

Anonymous said...

Du tänker fel.

Hannastacia said...

På vilket sätt då menar du?