Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: It's a long way back from hell

Sunday, August 08, 2010

It's a long way back from hell

Igår kunde man läsa i Aftonbladet om hur metamfetaminet har hittat till Sverige. Det har såklart funnits hela tiden, men inte i nån direkt utbredning. Svenskarna har nöjt sig med vanligt simpelt amfetamin och för de lite finare, kokain. Men nu är meth alltså här och planerar breda ut sig i landet.

Har ni kollat på Cops? Ja, tv6 visar faktiskt den gamla dängan från 80-talet fortfarande. Serien i sig borde vara det exemplariska skrämselpropagandan och ett enda avsnitt borde räcka för att skrämma varenda unga därute. Amerika har ju inte direkt varit så förskonade som vi.


Det är ju inte direkt förvånade att drogen hittat hit. I missbrukarens förstörda hjärna finns ju flera fördelar. Mindre mängd för effekt och en mer fördelaktig kostnad räcker. Jag är faktiskt ganska förvånad över att drogen inte spridit sig hit och mer större kraft tidigare.

Nu gäller det för Sverige att va smarta. Att inte bara nöja sig med det faktum att drogen är här, utan faktiskt ta tag i problemet innan det blir ett verkligt problem... som i USA. En artikel i Aftonbladet räcker inte långt. Jag sökte på nyhetsträffar om saken och fick, förutom den senaste artikeln upp flest träffar från försommaren... förra året. Hur mycket har vi kunnat läsa sedan dess? Hur stora satsningar har gjorts för att hindra framfarten och framförallt skrämma folket? Nu är jag ju inte i någon riskgrupp... det är väl främst de på väg in i missbruk och ungdomar som bör skrämmas, men när det gäller nåt så pass allvarligt tycker jag målgruppen borda vara hela svenska folket. Sätt upp de vidriga bilderna nedan på varenda reklampelare över hela stan nu... innan det blir ett lika stort problem som i USA.

Image and video hosting by TinyPic

1 comment:

Ävan said...

Jag drar mitt strå till stacken och sprider den här ;)