Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Vad har hänt?

Tuesday, August 17, 2010

Vad har hänt?

Varför går det så otroligt bra att träna? Missförstå mig inte... I totally love it! Men jag bara undrar varför just nu? Det är ju knappast så att jag haft en jättelång vilosemester... eller ätit speciellt bra. Snarare tvärtom. Jag har ju sprungit nästan varje dag på semestern och ätit massor med pizza, skräp och godis. Sen är det de där med mensen.

På universitetet i Johannesburg har man gått igenom alla skriva artiklar om prestationsförmåga under menstruationscykeln och kommit fram till att kvinnor är klart bäst i konditionskrävande aktiviteter mitt emellan två menstruationer (omkring dag 14-21), då framförallt österogennivån är extra hög. Förklaringen tros vara att östrogenet gör
förbränningen av fett och kolhydrater extra effektiv under fysiskt arbete. Ovänt kan man räkna med att prestationsförmågan är låg just innan och under menstruationen. /Källa: iFORM


Detta tilltrots har jag alltså precis avslutat ännu ett otroligt lyckat pass. Pass B = benpasset från helvetet och efter det orkade jag ändå med 20 minuter konditionsintervaller. Helt otroligt! och helt underbart!

nu får jag bara inte bli alldeles till mig och få för mig att köra direkt på Pass C i morgon. Nä, imon blir det vila från hårdträningen och istället får det bli en promme med ljudbok.

Image and video hosting by TinyPic

1 comment:

Vägen fram VIKT- och RECEPTBLOGG said...

Missa förgudsskull inte min receptblogg! :)