Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Butler i tunnelbanan

Monday, August 16, 2010

Butler i tunnelbanan

Visst låter det lite som ett skämt? Men det verkar vara ett helt och hållet allvarligt förslag av Sossarna. De vill få mer folk att åka kollektivt. Butlern ska kunna hjälpa till med alla de ärenden Stockholmarna inte hinner med.

Det är i DN debatt förslaget presenteras med rubriken: "När ska vi Stockholmare få tid att älska och skratta?" . De menar att de stressade Stockholmarna inte har tid att ta hand om sig själva eller andra då det går för mycket tid till sysslor utöver arbete och resor. Antagligen helt korrekt. men ska det verkligen behöva ta sån tid att resa? Är det inte här man borde satsa pengarna?

Kollektivtrafiken ensamt är en stark anledning till att jag aldrig skulle vilja bo i Stockholm. De överbelamrade tunnelbanestationerna stressar sönder mig totalt. Tänk att varje dag trängas med alla dessa människor i evigheter bara för att ta sig till och från jobbet. Det tar tid att ta sig fram kollektivt i Stockholm och du kan ju aldrig riktigt vara säker på att du ens kommer på den vagn du planerat åka med. Dessutom är stationerna äckliga och fyllda med smuts, skräp och skumma personer.

Vad ska en butler i tunnelbanan kunna göra?
  • Beställ mat på på morgonen på din station. Hämta upp din färdiga matkasse vid spärren på kvällen.
  • Lämna din smutsig tvätt på stationen på morgonen och hämta ren tvätt på vägen hem från jobbet.
  • Butlerliknande tjänster i kollektivtrafiken, hjälp att uträtta ärenden, som servicen på större flygplatser.
Låter ju bra... eller hur? Men, har en vanlig Svensson råd? Butlertjänsterna ska drivas av privata företag och beställas genom en app på telefonen, men vad kommer det att kosta? Jag kan inte finna nåt pris i någon av artiklarna i ämnet.

Enligt Carin Jämtin är förslaget mycket bättre än andra förslag för att spara tid, som RUT-avdrag och sextimmarsdagar. Är det verkligen det?

Är inte detta enbart en variant på RUT? Något som Sossarna skrikit rakt ut om sedan det kom på tapeten? Det lär ju inte vara gratis i alla fall. Jag får det inte att gå ihop. Om det bara är höginkomsttagarna som har råd med RUT varför skulle då övriga ha råd med butlertjänster?

Och på vilket sätt det skulle kunna vara bättre än sex timmars arbetsdag ger hon inte heller någon förklaring på. Jag tror faktiskt de allra flesta hellre är hemma två timmar extra per dag och lever sitt liv själva än jobbar och betalar för att nån annan lever det åt dom.

Nä, du Mona de där förslaget dissar jag direkt... akta dig för här kommer ytterligare en Toblerone.


Image and video hosting by TinyPic

4 comments:

Anonymous said...

Så länge folk betalar för tjänsterna med egna pengar och inte skickar räkningen till oss skattebetalare så är det okej.

Egna pengar och inga avdrag på skatten alltså.

Sen förstår jag inte varför det alltid är Stockholmarna som ska få saker.

Kan inte vi Norrläningar också få möjlighet att köpa butlertjänster? Vi har långa resor till och från jobbet, det är inte alltid vi har tid att hinna med vardagen.

Min personliga uppfattning är dock att alla människor har ett eget ansvar för sin situation. Klarar man inte av att bo i Stockholm pga stress, tidsbrist, ekonomi, trängsele mm så får man faktiskt flytta från Stockholm.

Bosse said...

Haha, vore det första april skulle jag förstå men nu har de gått för lång "såssarna", tacka vet jag en Rut som kommer hem och fixar min städning och min tvätt, vem fan vill släpa sina skitiga kalsonger till tunnelbanan, det är så dumt så det är inte klokt, och privata företag??? Ohly sätter nog i halsen när han läser ett sådant förslag, jag säger bara godnatt lilla Mona...

Hannastacia said...

Ja, tänk att det alltid är synd om Stockholmarna som samtidigt hela tiden tjatar om att de bor i världens bästa stad.

Anonymous said...

First off I want to say excellent blog! I had a quick question that I'd like to ask if you do not mind. I was curious to find out how you center yourself and clear your mind prior to writing. I've had difficulty clearing my thoughts in getting my ideas out there.
I do enjoy writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes are wasted just trying to figure out how to begin.

Any suggestions or tips? Kudos!

Check out my blog post cellulite treatment reviews