Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Drogtest i skolan

Monday, August 23, 2010

Drogtest i skolan

Vid det här laget har väl alla sett hur Tomas Bodström först går med på drogtest och sedan ångrar sig när han får veta vilka substanser som ska testas. Själv påstår han att det var för att det var allt för integritetskränkande att pinka inför en främmande människa. Kollar man på klippet finns det dock ingenting som tyder på att sjuksköterskan skulle stå bredvid när han pinkade. Han var med på det när de sa att de behövde en toalett. Det var inte fören substanserna lästes upp han ångrade sig. Jag tror inte Bodström går på vare sig amfetamin, hasch eller opiater. My guess... en liten bensodiazepin för att sova kanske.


Nu kan jag dock tycka att det är upp till Tomas själv om han vill ta en tablett för att kunna sova... säg den som inte gör det idag (ja, inte jag då... jag somnar som en stock ändå tack och lov). Dock är det stor skillnad på om han misstänkt göra det eller om det skulle visa sig på ett drogtest i en tv-intervju. Jag tycker han gjorde rätt som drog sig ur. Ännu bättre hade väl varit att sagt nej från början.

Tomas säger sig dock vara för drogtester på ungdomar i skolan, och hans agerande här talar väl inte direkt för hans sak. Dock har han inget direkt motstånd i frågan. Alla partier utom Vänstern och Miljöpartiet är ju för.

Vad tycker då skoleleverna. Ja, det är ju ganska enkelt. De som inte har nåt att dölja har inget emot det. Samma sak som med IPRED och sånt tjafs... vafan spelar det för roll om man inte har nåt fuffens för sig? Säpo får gärna lyssna av min telefon... fan va uttråkade de skulle bli.

My drugstory
Själv önskar jag man haft drogtest på min tid. Jag vet inte om jag berättat historien om min s.k drogkarriär på högstadiet? Anyways... här kommer den. Jag och mina tjejkompisar (tvillingar) satt på stan i godan ro och lyssnade på ett gäng killar vi kände som spelade musik på stan. Helt plötsligt dök deras föräldrar upp... fly förbannade och släpade med dom hem. Det visade sig att någon i skolan sagt till rektorn att de använde droger. Jag anade vad som komma skulle varav jag gick hem och berättade för mamma. Någon dag senare var mycket riktigt även jag och tro killar vi umgicks med misstänkta för droganvändning. anklagelserna innehöll haschrökning och bensinsniffning. jag var förkrossad. Jag visste ju knappt va skiten var än mindre hade jag varit i närheten av att testa. En jäkla soppa blev det av alltihopa. Det påstods finnas filmer av oss drogandes på skolgården (vilka vi såklart aldrig fick se eftersom de inte fanns) och vi fick sitta hos socialen och prata om våra "problem". En liten svart jäkla prick ritades hos polisen och den satt kvar i fem år.

Om de bara haft drogtester på ungdomar i skolan på den här tiden hade saken varit biff. Ett simpelt pisseprov och hela skiten hade varit överspelat. Istället följde det med under hela ungdomen. Klart det var svårt för våra föräldrar att tro oss. Vi var inga änglar och när hela skolan och socialen påstod att vi ljög hade vi inte mycket att sätta emot.

Så drogtesta varenda skitunge. Rädda de som räddas kan och låt resten vara i fred!


Image and video hosting by TinyPic

5 comments:

Jah Hollis said...

Bara för att du en gång betett dig dumt ska man väl inte släppa allt vad mänsklig integritet heter? Vad vill du ha för samhälle? Ett där staten övervakar allt vi gör från vaggan till graven? Ett tips: Flytta till Nordkorea.

Linda said...

Om det kränker den mänsklig integritet att pissa i en mugg har vi allvarliga problem i vårt land anser jag. Så förbannat trött på det snacket att jag spyr snart.

Dem flesta som skriker högt ang detta med drogtester i skolan är unga och har inte ens ungar själva.

mänsklig integritet ja hm undrar hur många som vet vad det betyder en gång. Det är ord man bara slänger omkring sig känns det som.

Jag säger precis som Hanna:
"Så drogtesta varenda skitunge. Rädda de som räddas kan och låt resten vara i fred!"

Jonte said...

Det där med integritet är så jäkla uttjatat. Vad händer om nån tar en överdos eller får en snedtripp o spöar på någon? Vems integritet kränks då?

Jah Hollis said...

Som sagt, i Nordkorea övervakas du av staten från vaggan till (den oftast alltför tidiga) graven. Och ja, det kränker den mänskliga integriteten att tvingas pissa i en mugg så länge man inte på juridiska grunder misstänks för något brottsligt som kan motivera pissandet.
Om vi i ett samhälle ska förebygga alla risker för någon form av brottslig verksamhet då måste vi ha en övervakare för varje medborgare. Om nu "det där med integritet är så jäkla uttjatat", varför inte då sätta upp övervakningskameror hemma hos varenda medborgare?
Låter det bra?

Hannastacia said...

Det är väl klart att det måste finnas nån måtta med det. Vad jag förstått ska kidsen få kissa i muggar efter de och föräldrarna godkänt det och vad är det för integritetskränkande med det?

I mitt fall fick vi ju inte ens drogtesta oss fast vi ville. Är det inte mer integritetskränkande att bli anklagad för nåt och inte ens ges chansen att bevisa sin oskuld?