Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Ur det politiska akvariet: Björklund

Monday, August 30, 2010

Ur det politiska akvariet: Björklund

För er som inte hängt med är Ur det politiska akvariet, en diskussion med mig själv och er om hur våra politiker sköter sig i valkampanjen. Detta som ett sätt för mig själv att kanske eventuellt få lite klart för mig själv hur jag ska rösta. Jag är ganska okunnig politiskt, men trots det har jag ju åsikter såklart. Ta allt jag säger med en nya flingsalt för jag vet för det mesta inte ett skit vad jag babblar om.

Jan Björklund... det har varit mycket om honom i denna valkampanj tycker jag. Inte mig emot för jag står fast vid att jag tycker han har mycket klokt att säga. Nu har han blivit utfrågad av SVT... något jag inte kollat på och av principsjäl inte heller kommer göra eftersom jag står fast vid åsikten att SVT bör läggas ner eller bli valfri kanal så man inte behöver betala tv-licens, men jag har läst allt jag kan hitta i pressen (ni vet den som innehåller reklam och som jag betalar för om jag vill).

En het potät är Björklunds uttalanden om burkan i skolan och han säger: "I klassrummet måste man kunna se varandra i ögonen". Nu var väl just det uttalandet i sig lite galet eftersom ögonen ju är prick det enda man faktiskt ser, men man begriper ju vad han menar och som jag sagt tidigare borde detta vara en självklarhet.

Han får också frågan om Afghanistan och våra trupper där. Björklund vill inte sätta en tidtabell för när vi ska dra oss tillbaka. Vad gäller frågan om mellanöstern är jag kluven. Om vi går till USA är jag emot deras sätt att lägga sig i andras buisness, men det beror också mycket på hur de gör det. USA går in om deklarerar sig själva allsmäktiga och resultatet blir mer ilska och mer hämndlystnad. Vad exakt vi gör i Afghanistan har jag inte riktigt klart för mig. Och likt mina åsikter om USA tycker jag man ska låta andra länder sköta sig själva. Dock funkar det ju tydligen inte riktigt, för dessa länder kan ju inte heller hålla sig till sitt. Religion är bara skit och ställer till med en massa djävulskap, det har jag alltid sagt och de där jäkla talibanerna har ju på nåt sätt fått det till sitt att "rädda världen" genom att ta dö på alla som inte tycker som dom... vilket procentuellt sätt om man tar jordens befolkning inte skulle lämna många huvuden kvar på jordens yta. Så vad händer då om vi drar oss därifrån. Ja, inte fan kommer Afghanistan blir nåt roligt ställe. Talibanerna ger sig ju inte i första taget och vem vet vad de planerar härnäst?

Sen är det de där med Euron. Björklund är den enda i alliansen som vill ha en ny folkomröstning i frågan under nästa mandatperiod. Om jag förstått det rätt beror oviljan på att man är rädd för ett nej som i den omröstning som var 2003. Jag kan inte fatta varför man inte tar tag i skiten... eller va sjutton skit i folkomröstning och bara gör. Jag tror vimåste dit för eller senasre ändå, så varför inte nu? Och hur smidigt vore det inte... seriöst? Va sjutton ska vi hålla hårt i vår valuta för? (jo, det finns säkert några ekonomiska skäl som jag inte begriper mig på). Tänk vad det vore smidigt om vi alla hade samma pengar här i Europa. Aldrig behöva tänka på att växla eller räkna om när man handlar på nätet. Nä, go for it! säger jag bara.

Idag fick jag förresten mitt röstkort.


Image and video hosting by TinyPic

3 comments:

Razmatazuz said...

Men du, en av de absolut största om inte den enda anledningen till att Sverige klarat sig så väl i finanskrisen är just att vi inte har infört Euron som valuta. Vi klarar oss betydligt bättre utan Euro och bör absolut inte gå med. Anledningen till att Björklund är ensam är att de andra Europositiva faktiskt har förstått just detta.
När det gäller "Burkadebatten" har jag bara en sak att säga och det är SYNSKADADE! Kom in i matchen för rackarns!

Hannastacia said...

Ang Euron har du nog rätt... jag är som sagt inte så kunnig i de där. Tycker bara det verkar smidigt.

Vilka är synskadade menar du? Björklund och grabbarna eller burkabärarna?

Razmatazuz said...

Nej jag menar att synskadade människor, synskadade elever, synskadade lärare inte har eller kan ha ögonkontakt.
Ska man förbjuda synskadade lärare och elever också eftersom dessa inte kan kommunicera genom ansiktsuttryck eller se varandra i ögonen?