Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Veckans

Thursday, July 22, 2010

Veckans

Veckans förslag
Både regeringen och oppositionen överväger att ta bort den långa sommarledigheten för studenter och i stället införa en tredje termin eftersom en snabbare genomströmning av studenter skulle ge stora samhällsekonomiska vinster.


Säkert bra, men för mig som inte fattar nåt har jag en del funderingar:
  • Är det bra med en snabbare genomströmning av studenter? Det finns ju inga jobb, så vart ska alla dessa färdigutbildade människor ta vägen sen?
  • Hur ska terminen förläggas? Mitt i sommaren?
  • Förlorar man inte erfarenheten som studenterna skaffar sig under sina sommarjobb?
  • Kommer studenterna orka? Akademiska utbildningar är ganska tuffa och jag vet att man var ganska tacksam över den långa ledigheten.
  • När ska tid finnas för omtentor? Många tar sommarledigheten till att läsa in och tenta av sånt man missat under terminen.
  • När ska tid finnas för att tjäna pengar? Sommarjobb ger den fattiga studenten klirr i kassan. Med kortare uppehåll kommer tiden med lån komprimeras och inte lika mycket tid finnas för att tjäna ihop lite backup till nästa termin. Som jag minns det var sommarjobbslönen ganska viktig för många för att få det att gå ihop.
Jag vet inte.... det finns säkert fler fördelar än nackdelar och då är det väl bara att köra.

Veckans dumsnut
Går utan tvekan till den bankman (kvinna) på Swedbank som uttryckte sig dummare än SJ. Ett lesbiskt par sökte banken för att få lån till sitt drömhus och får svaret:

”Ni borde kanske fundera över er livssituation och fortsätta bo på skilda orter"

Pucko! Man får tycka vad man vill, men man kanske ska hålla det för sig själv. Vafan har hon med deras läggning att göra?

Veckans överlevnadstips

I Ryssland är det varmt just nu. Så varmt att asfalten smälter... och män uppmanas att ha sex på natten eller i duschen för att inte stryka med.

Mäns vanor – sprit, tobak, cigaretter eller magiska piller som Viagra – kan leda raka vägen till kollaps i sängen.

Veckans överreaktion

Mikaela är 13 år och skickade ett sms till 118 800. Flickan sjunger och ville får ett svar på hur hon lät. Tydligen trodde hon att en sms-tjänst skulle ge henne ett årligt och snällt svar som skulle kunna ta henne till stjärnorna. Men i stället fick hon svaret:

”Nej, det finns inga sådana skivbolag som arbetar på det sättet tyvärr. Så du får ge upp och hoppas att någon hör din röst och vill göra en platta med dig. Men jag är tveksam eftersom vi har hört din röst här på 118 800 och det är ju inte direkt någon skön röst du har. Låter mer som ett gnissel ur en gammal traktor. Mvh 118 800.”"

Vd:n fnissar och tycker det är kul... och det gör faktiskt jag med. Men Mikaelas mamma grina ut i pressen: "Det är oförskämt och hemskt att man gör så här mot en 13-åring". Förklara för din dotter vad sms är och framförallt en sms-tjänst som denna så är saken biff.

Veckans orgie
Håller hus i Malung. Tydligen är dansbandsfolket översexuella och skoförsäljaren Göran har fått panikbeställa en ny omgång kondomer och glidmedel. Varför en skoförsäljare säljer dessa varor förtäljer inte historien.

Veckans skräck

Råttor i centrala Stockholm! Stackars Fredrik blev attackerad av en redi bjässe när han skulle borsta tänderna. Besten hade tagit sig upp till femte våningen. Så äckligt att jag känner mig spyfärdig.

Veckans Wierd
Senaste drogtrenden i USA är att använda sig av ljud för att bli hög. I-Dosing kan köpas på internet, men verkar för mig inte vara nåt annat än en massa obehagliga ljud. Ångest eller placebo säger experterna och jag kan inte tänka mig nåt annat är att ljuden gör en galen. Skolorna i USA varnar för den nya drogen, men varför klaga på detta. Verkar ju ganska harmlöst om man jämför med andra droger där ute.

Veckans "jag trort när jag sert"
SJ lovar bättring efter den senaste tidens haverier. Jo tjosan hejsan. Den har man ju aldrig hört förr.B Det står ingenting om hur det ska gå till och jag trort absolut inte fören jag sert som den äkta närking jag är.

Image and video hosting by TinyPic

No comments: