Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Sätt dit Lena Melin för barnmisshandel!

Saturday, July 10, 2010

Sätt dit Lena Melin för barnmisshandel!

Jag hade väl inte tänkt kommentera Littorin-affären så mycket mer, men när Lena Melin står med Lasse Bengtsson i TV4 och yrar måste jag bara kommentera.

Ok, Littorin påstår köpt sex. Det är "Anna" som går ut med uppgifterna. Lena Melin står i TV och berättar om hur säkra uppgifterna är, men när man läser artikeln som hennes egen tidning publicerar undrar jag vad hon menar med "säkra uppgifter". Är "Anna" en helt säker källa? säger vem? "Peter" som mannen som köpte sex av Anna kallar sig sa aldrig sitt riktiga namn till henne, hon visste inte ens vem han var då. Hennes story lyder att hon fattade först när hon såg honom på TV. Hon har alltså inte haft kontakt med Sven-Otto Littorin utan ett pseudonym. Dessutom står det:

I hennes adressbok finns ”Peters” hotmail-adress och ett telefonnummer. Numret går i dag till en representant för en förskola, de har haft numret i tre år.

Tidigare hade Sven Otto Littorin numret, enligt förskolan.


Enligt förskolan? Ja, det var verkligen en säker källa.

Ok, jag säger inte att historien inte är sann. Mycket möjligt att den är det, men... Det var Lena Melin själv som igår sa att de inte skulle publicera brottet eftersom Littorin inte längre var en offentlig person. Så vad är skillnaden idag? Lasse Bengtsson frågar Lena på TV och undrar om Aftonbladet inte tänkt på hur detta ska påverka Littorins redan utsatta barn. Lenas svar förbryllar mig: "Jag tror att de blir mer utsatta av alla spekulationer efter gårdagens artikel." Tacka fan för det Lena. Har du glömt att det var ni som publicerade den med? Kanske skulle ni hållit klaffen från början och inte publicerat nåt alls om denna "icke-offentliga person".

Vad poängen är med hela spektaklet (förutom en rejäl vinst i försäljningen av Aftonbladet) är förstår jag inte. Littorin har redan avgått så han kan inte få kicken av sitt parti, han har rätt att hålla käften och kommer med största sannolikhet göra det, valresultatet lär knappast påverkas (något som Lena Melin själv håller med om) och bevisningen är så bristfällig att det är pinsamt.

Nä, allt detta gör är att skada Littorins barn som är helt och hållet oskyldiga för pappas affärer. Bra gjort Lena Melin! Idiot!

Photo Host

6 comments:

Morrica said...

Syftet är sannolikt att sälja lösnummer, få saker säljer så många lösnummer som en riktigt snaskig moralpanik. Aftonbladet har delat ut ett av Beatrice Asks gredelina kuvert till Littorin, och Melin står och ser radhuspräktig ut i TV. Samtidigt som sexköpslagen ifrågasätts, jag tror inte det är en tillfällighet.

Jag instämmer i din ilska, det är uselt, lågt och rätt vidrigt gjort av media.

Anonymous said...

Poängen är att en av Sveriges högsta politiker, en nära vän till statsminister Fredrik Reinfeld och en av de som skapat "nya moderaterna" misstänks för ett grovt brott som kan ge fängelse och som de flesta svenskar är moraliskt mycket starkt emot: att köpa en medmänniskas kropp för pengar.

Littorin använde dessutom sina egna barn som "mänskliga sköldar" vid presskonferensen för att fly undan de här misstankarna. Reinfeld säger att han vetat om misstankarna sen i tisdags, dagen innan Littorin avgick. Reinfeld visste därmed att Littorin vid presskonferensen flydde undan genom att använda sina egna barn som en sköld. Reinfeld låter det ske utan minsta kommentar. Sade Reinfeld något till Littorin i tisdags? Avrådde Reinfeld Littorin från att använda barnen som en sköld? Det är självklart jävligt viktiga politiska frågor och tjänstefel av journalister att inte gå vidare med.

Ann-Cathrin said...

Vadå använde barnen som sköld? Du tror inte att Aftonbladets snaskande kommer att skada hans barn? Han förstod väl då att detta inte skulle bli trevligt för någon och gjorde det enda rätta. Han sa dessutom att det berodde på fler olika saker och att han inte var någon Snövit.
Hur grovt är ett brott där köparen betalar 2000:- till någon som sköter sin business via nätet och som tar emot kunder i hemmet, där inget tvång eller våld förekommer och där säljaren inte är minderårig och inte ens har en hallick?

Poängen med det hela tror jag är, förutom extra lösnummer, en valseger för de rödgröna. AB har vetat om detta "flera veckor" men släpper det under Almedalsveckan.

Fulspel

Anonymous said...

Ann-Cathrin: Enligt uppgifter har AB kontaktats av kvinnan efter den andra sexskandalen som rullat upp under våren. Ville de ha störst politisk effekt skulle ge väl "sparat" det tills före valet. Det gjorde de inte, de verkar ha gått ut med det snabbt. Det talar emot det du säger. Sen spelar det väl ingen roll om Aftonbladet har fler syften eller inte. Det är ändå rätt att publicera tydliga misstankar om grova brott från en minister.

Sen kan jag bara be dig titta på hela Littorins presskonferensen en gång till och ställa dig frågan: är det här en person som vill ge hela sanningen? Eller väljer han avsiktligt att använda sina barn som en "mänsklig sköld" och dra all medias uppmärksamhet till dem för att slippa talar om de misstankar om sexköpsbrott som han konfronterades med 16 timmar före krismöten och plötslig avgång?

Det är klart att alla kriminella personers ageranden tyvärr får konsekvenser för deras barn. När tidningarna skriver att personen X dömts för ett brott så drabbar det X familj. När domstolar dömer X till fängelse så drabbar det X familj. Samhället ska stötta även gärningsmännens familjer men det går inte att sluta skriva eller sluta inleda rättsprocesser när det finns så starka misstankar om brott.

Anonymous said...

Tillägg: DN:s ledarsida, inte direkt ett vänstertillhåll, är inne på precis samma kritik:
http://www.dn.se/ledare/huvudledare/maktens-dimridaer-1.1135926

"Oavsett om Aftonbladets uppgifter är korrekta eller ej står det klart att Littorin lagt ut dimridåer och skamlöst utnyttjat sina barn i sitt avgångstal."
...
"Det är också upprörande att statsminister Fredrik Reinfeldt, som av Littorin fick kännedom om anklagelserna i tisdags kväll, inte offentligt distanserat sig från de missvisande avgångsskäl som arbetsmarknadsministern angav på sin presskonferens. "

Den som fått minst kritik, men förtjänar det mest, är Reinfeld. Han har vetat att Littorin har psykiska problem i flera år men låtit honom fortsätta på en tung ministerpost. Vad är det för statsminister som beter sig så?

Anonymous said...

A рre-evеnt maѕsage iѕ correсt aheaԁ an consequencе, like a backwaѕh or а secret plаn,
and iѕ intendеd сlients regardlеss
if іt's their commencement time to receive a sensual massage massage therapy. The Organisation of cranial osteopathy and cranio-sacral therapy is comely more than and more than popular in regular help soften your skin and keep it goodly and glowing. It is for certain genuinely unpleasant to think circular Move, and should be held for 30-60 seconds.

My weblog - homepage