Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Nu SKA det bli av

Friday, July 02, 2010

Nu SKA det bli av

Jag har letat kartor som en galning och hittade tillslut en skidspårskarta. Det får la duga. I helgen blir det Kilsbergen! Jag har tittat ut två alternativ till rutter. Den ena går mellan Blankhult och Tomasboda och den andra är runt Ånnabodasjön samt Falkasjön.

Det är 3 km från Blankhult till Tomasboda. Tomasbodahöjden är Kilsbergens högsta punkt på 298 meter och här ligger även Kilsbergsstugan med en massa statyer och fina grejer. Om jag tar denna vända innebär det alltså 3 km uppför och sedan 3 km nedför tillbaka till Blankhult.


Den andra varianten kring sjöarna är otroligt vacker. Ånnaboda är ju Örebroarnas Mecka när det kommer till Kilsbergen. Utgångspunkten till bergen. Leden går upp över det branta Falkaberget. Mot väster stupar berget ca 40 m ned i Falkasjön. Härifrån har man god utsikt mot Kilsbergen. Till berget finns knutet en hel del sägner och skrönor. Vandringen blir 5 km totalt och det finns möjligheter till bad.

Emma är lite sugen att hänga med på söndag, men då hon har sina två pöjkar kan det inte bli av om det är för varmt. Kanske skulle jag ta den första vändan i morrn och den Ånnabodavändan på söndag. Hmm, tåls att tänka på.

Idag blir det Hästhagen och Fallen och dit bär det av på Hellride.


Photo Host

No comments: