Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Min allra första USA-resa

Saturday, July 03, 2010

Min allra första USA-resa

1988 var jag 9 år... eller 8 måste jag väl varit när resan gjordes eftersom jag fyller i oktober. Jag var livrädd för att flyga och hade ont i magen i ett halvår innan. För att få mig att våga flyga släpade mamma och pappa med mig upp till Bollnäs, där vi hade/har (?) några avlägsna släktingar som hade ett flygplan. Som ni ser inte världens största. 4 säten! Jag vet inte hur de lyckades men få in mig i det, men jag gjorde det och efter det kändes inte en stor jumbojet så himla farlig.

Första USA-resan nånsin började i Florida. det var jag, mamma och pappa och Camilla (som då redan bodde i Washington) kom efter ett tag och joinade oss. Det var en fantastisk resa. Jag som älskade Miami Vice trodde att det var dit vi åkte. Jag fattade nämligen inte att ordet Vice syftade till polis utan trodde det var namnet på staden.

Disneyland var rena drömmen för en 9-åring. Folk här hemma var bra avis, för på den här tiden var det inte många som åkte till USA och ännu färre som besökte nåt liknande Disneyland. Europas variant fanns ju inte så och Liseberg var ju en piss i havet i jämföresle. Attraktionen Pirates of the Carribean var min favvo minns jag.

Stråhattar var väldigt inne på den här tiden och det var nog tur för det var riktigt varmt och utan den hade nog lilla jag fått solsting.

En hel del tid spenderades vid poolen och jag minns hur en snubbe utklädd till Panama Jack gick runt och smorde in alla för att undvika brännskador. 15 minuter max i solen var regeln. Varken jag eller syster följde den och det fick vi tillbaka för när vi skulle sova på natten. Hon och jag delade säng och så fort den ena vände sig skrek den andra av smärta.

Under den här resan såg jag otroligt mycket djur, haha. Vi var ju på Sea World of kås och här fanns ju späckhuggare och allt man kan tänka sig i djurväg. Flamingos fanns det gott om med och det är väl bara för vackra djur.

Sen var det gamar och pelikaner och massor med delfiner och krokodiler, varav de senare krälade omkring längs med hamnen i Key West.


Vi åkte en Tour i Everglades på två timmar och mitt i allt började det regna. Eller regna och regna... himlen bokstavligen öppnade sig och det öste ner. Kanten på båten, eller flotten ska man väl kalla det, var kanske en decimeter från ytan, med endast rep som räcke, och här var vattnet täckt av alligatorer och krokodiler. Scary.

Stranden på Miami Beach var lovely som ni kan se. Jag minns nån otäck historia om att nån blev uppkäkad av en haj medan vi låg där. En man ska ha blivit anfallen ute på vattnet och när en annan man skulle rädda honom blev han hajmat, medan den som från början blev attackerad klarade sig. Det var hajvarning hela tiden så det vara bara vissa klockslag mitt på dagen man fick bada. Tur vi hade poolen.

Utanför den här byggnaden har jag varit x antal gånger nu, men detta var allra första gången. Just då visste jag väl knappt vad Vita Huset var, men jag minns hur mamma och pappa sa att det var stort att ha varit där haha. Jag har för mig jag tyckte det var ganska tråkigt att gå omkring där bland monumenten och historian.

Jösses, vilka minnen jag har. Tack, mamma och pappa för att ni gav mig dom!

Photo Host

No comments: