Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Aftonbladet fortsätter slingra sig

Thursday, July 15, 2010

Aftonbladet fortsätter slingra sig

Jag följer Littorin-affären med spänning. Förr eller senare borde väl Aftonblarran erkänna sitt misstag. Detta är mer ett krig mellan pressen och Littorin än nåt annat. För mig spelar det ingen som helst roll om han gjort det han påståtts gjort, utan det handlar om ifall Aftonbladet skött sina kort rätt eller inte. Min dom är att de långt ifrån gjort det.

Varför tycker jag så då? Jo... i kronologisk ordning:
  • En reporter fån Aftonbladet hoppar på Littorin och börjar ställa frågor. När han inte svarar som reportern vill, börjar han fjanta och skrika efter honom och beter sig så oprofessionellt man bara kan.
  • När Littorin väljer att avgå kör Aftonbladet en otroligt ful taktik, med att säga A utan att säga B, för att få ut historien ändå. De kan inte gå ut med B eftersom Littorin inte är offentlig person längre. Självfallet visste tidningen redan här att läsarna skulle kräva att få veta... en del av deras spel.
  • Dagen efter bara måste de publicera vad brottet var eftersom det skulle skada mer att tiga. All part of the plan.
  • Lena Melin fortsätter med att påstå att de inte skulle publicerat om Littorin genast dementerat, vilket de påstår att han inte gjorde. När det kommer fram att pressekreteraren faktiskt gjort detta nekar Aftonbladet. En skenmanöver säger Lena Melin. Lena och hennes kollegor tycks ha glömt att han sa nej flertalet gånger sa nej i deras egna video när reportern ställde frågan första gången. Utöver den direkta dementin finns även telefonsamtal inspelat och ett mejl där Littorin själv dementerar som Aftonbladet fick innan de gick ut med storyn.
Lena Melin försöker rädda sin tidning. Enligt mig lyckas hon uruslet. Det går inte att komma ifrån att de skött allt detta helt fruktansvärt illa. De har brutit alla etiska gränser. De kunde ha publicerat rakt av och inte hålla på med en massa fulspel, eller så kunde de skitit i att publicera alls. Bägge hade varit bättre. Men nu försöker de komma runt att de manipulerat folk och gått runt allt som har med tidningsetik att göra. Lena Melin borde följa Littorins exempel och avgå med omedelbar verkan.

Bara erkänn att ni gjort fel, Lena... detta är löjligt.

Photo Host

2 comments:

Morrica said...

men det torde sälja lösnummer.

Har de några andra hänsyn?

Hannastacia said...

Sällan, men i detta fall mer än Aftonbladet i alla fall (om det är andra tidningar du menar)