Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Magiska under?

Wednesday, July 14, 2010

Magiska under?

En oväder räcker för mig ganska länge, men redan varnas det för nytt. Är det nu det ska börja? Är det underbara vädret på väg att försvinna bara för att vara helt borta när det äntligen blir min tur?

Sj ska kompensera passagerarna som satt fast i 6 eller 7 timmar (beroende på var du läser) i går på tåget i hettan. Kompensationen består av:

  • Mer vatten och mat på tågen i sommar. Började gälla i morse.
  • Mer personal på tågen. Började gälla i morse.
  • De drabbade resenärerna får ökad ekonomisk kompensation. Istället för 200 kronor får de 800. Dessutom får de biljettpriset tillbaka.
  • Den resenär som drabbades av värmeslag kommer att erbjudas en i nuläget hemlig kompensation. SJ:s presschef Dag Rosander säger att han kommer att erbjudas något som får honom att känna sig "fullgott" kompenserad.
  • Kommunikationen med Trafikverket ska förbättras.
Sjs styrelseordförande är upprörd och säger att det inte får gå till på detta sätt. "En jävla katastrof" kallar han det för, men samtidigt skyller SJ ifrån sig som vanligt på trafikverket. Det är ju bara en tidsfråga innan de svarar med att skylla tillbaka Vi har hört det förr.

Även alla de som drabbades i söndags (20 drabbade tåg) ska få kompensation... de får pengarna tillbaka! Hmm, ja det var ju snällt av SJ.

Idag fyller kronprinsessan år... och vem bryr sig? Inte ens prinsessan själv tycks verka intresserad. Varför ens fira det när hon själv inte vill vara med?

Fiskolja kan stilla humöret säger forskare i Linköping. Det är på ADHD och autistiska barn man märkt effekt. Själv äter jag en kapsel varje dag och jag märken inte den minsta skillnad. I dag kunde det ju inte varit sämre.
Photo Host

Nä, jag ska faktiskt snöra på mig skorna och ge mig ut och gå. Jag behöver luft och jag behöver motion (egentligen inte efter denna dagen, men ändå).

2 comments:

Andreas said...

Visst är det hela väldigt klantigt skött av BÅDE SJ och inte minst Trafikverket - har man den minsta koll vad det gäller tågtrafik så är Trafikverket ytterst ansvariga i.o.m. avregleringen. Men kom igen, nu får ju resenärerna pengarna tillbaka det de lagt ut för resan plus ytterligare ersättning. Vad ska SJ göra för att just du ska bli nöjd? Erbjuda alla drabbade en jorden runt-resa? Eller en fyra-fem miljoner kr per resenär i ersättning? Vad? Jag säger bara: Välkommen till avregleringens "underbara" värld. Det här kommer bara bli vanligare och vanligare när andra operatörer kommer in på marknaden med än mer slitna tåg.

Hannastacia said...

För mig handlar det inte bara om denna resa. Ersättningen är väl i sig ok... men kunde abslut varit bättre. Jag åker tåg väldigt ofta mellan Örebro och Värnamo och 90% av gångerna är det trassel med nåt. Jag har suttit fast på tåg i många timmar åtskilliga gånger och SJ/Trafikverkat sköter det lika uselt varje gång. Och det blir aldrig nån skillnad. Hade detta varit första gången hade det varit en sak, men tydligen lär de inte ett skit av sina tidigare misstag. För att just jag ska bli nöjd krävs skärpning! Eller priser som motsvarar den deras usla nivå. Det kan inte vara så jävla svårt. Extra mat och dryck i sommar hjälper inte när samma sak händer i vinter och folk håller på att förfrysa (något jag varit med om). Eller nästa sommar när de glömt denna. Sj suger! Trafikverket suger!