Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Zumba Fitness

Sunday, August 30, 2009

Zumba Fitness

Zumba Fitness skapades i mitten av 90-talet av sydamerikanen Albert "Beto" Perez, personlig tränare och koreograf åt ett stort antal internationella popstjärnor.

Med inspiration från traditionell musik som cumbia, salsa, samba och merengue flätade Beto ihop sina latinska favoritrytmer med glödheta danssteg som hans elever älskade - Zumba Fitness var fött!

Sedan Beto introducerade Zumba Fitness i USA 1999 har det blivit en av de snabbast växande dansbaserade träningsformerna i landet. Människor i alla åldrar faller för de smittande rytmerna, de enkla dansrörelserna och de fantastiska resultaten.

Jag har sett reklamen på TV-shop nåra gånger och bestämde mig för att testa. Måste ju säga att det känns bra löjligt att stå ensam framför en TV-apparat och försöka efterapa de professionella dansarnas med latinamerikanska danssteg, men jäklar va kul det var. Och jobbigt med. Jag kan bara anta hur jobbigt det är när man kan alla rörelser så man kan ta i fullt ut. Jag gillar ju dans och trot eller ej, men under många år dansade jag på Nerikes dansinstitut här i Örebro (ni vet som ägs av Dermot Clemenger... fast det tror jag inte det gjorde då). Önskar i bland att jag fortsatt, men när man i princip blev tvingad att börja tävla la jag av.

Hur som helst, Zumba lär ju inte va nåt jag kommer utöva frekvent här hemma i vardagsrummet, men hittar man nåt gym som kör Zumba-pass (vilket tydligen många börjat med om man ska tro det man läser), är det ju ett roligt alternativ till löpträningen i vinter.

1 comment:

Anonymous said...

Hello!
Tro det eller ej men det blir Zumba på Karl Johan Skolan Onsdagar 18-19.00 och Kulturstation Tisdagar i höst 2010.
Mvh
www.patricksalsa.com