Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Slopad karensdag pga svinflunsan

Thursday, August 27, 2009

Slopad karensdag pga svinflunsan

Fackförbundet TCO vill slopa karensdagen inför kommande svininfluensa-utbrott. Det går inte som lagen om sjuklön ser ut idag svarar SKL. Men hallå??? gör ett undantag då. Nä, jag vet inte om jag tror det skulle hjälpa, men om nu är allvarlig med att folk verkligen ska sjukskriva sig från första lilla symptom och tror att det skulle förhindra mycket av smittospridningen är det väl värt ett försök. Klart det tar emot att förlora en hel dagslön om man till råga på allt kanske inte ens blir sjuk.

Min åsikt är att alla som jobbar inom sjukvården (med patientkontakt då alltså) skulle va helt befriade från karensdag oavsett svininfluensa. Vi liksom alla andra går och jobbar alldeles för ofta fast man borde ligga hemma. Vi tjänar skit och karensdagen märks alltför väl i plånboken, varav man försöker undvika den så långt det går. Skillnaden mellan oss och en t.ex. metallsvarvare (no offense Bäjb ;) är att vi riskerar smitta alla de redan sjuka människor vi träffar på jobbet, medan en spåne från en metallbit knappast skulle bli obrukbar om den som svarvar är sjuk. Men att karensdagen avvecklas för vårdpersonal, eller någon för den delen, är nog blott en dröm som aldrig kommer bli verklighet.

No comments: