Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: 600g frukt och grönt om dagen

Wednesday, August 19, 2009

600g frukt och grönt om dagen

... är alldeles för mycket! Det står faktiskt ganska mycket bra i min kära iFORM-tidning. En massa forskning och annat matnyttigt (ha ha ha vitsigt va?). Bland annat hade de radat upp i 100g-protioner, hur mycket 600g frukt och grönt (som ju rekommendationen för dagligt intag är från livsmedelsverket) egentligen är.

100g är:
1 äpple
1 banan
10 körsbärstomater
½ salladshuvud
½ kålhuvud
4 stora klasar broccoli

Allt detta ska du alltså äta för att få i dig 600g av det nyttiga! Ärligt talat... skulle jag äta det skulle jag inte kunna äta nånting annat. Det är ju hur mycket som helst.

Andra rekommendationer från Livsmedelsverket är att man ska äta bröd till varje måltid (de vetifan om jag tror är bra) och fisk tre gånger i veckan.

Annat skoj ur tidningen:
  • vitt vin färgar tänderna gula. Syran i vinet ruggar upp fläckar och ojämnheter i tänderna (källa: New York University Collage of Dentistry)
  • Blåbär motverkar farligt bukfett, ger högre insulinkönslighet och reducerar kolesterolvärdet (källa: University of Michigan cardiovascular Center)
  • Ett par minuter i micron på köttet innan grillning reducerar de cancerframkallande ämnena i köttet (källa: American Association for Cancer research)
  • Kalcium skyddar mot tarmcancer i kombination med D-vitamin (källa: American Journal of Clinical Nutrition)

5 comments:

Camilla said...

Du far val kopa dig en "Mr. Juicer" och gora 1 drink av allt. Ronald kopte en som han trodde att han skulle anvanda jamt och fixa massor av frukt och gronsaks drinkar. Den star nu i ett skap och samlar damm. Skulle vi ha samma "volt" skulle jag skicka den till dig. Du kansks skulle ha mera nytta av den an han :-)

Christian said...

på nåt märkligt sätt känner jag att jag och ronald skule bli väldigt bra kompisar hahahaha. förutsatt att han gillar lasse stefanz. ;)

Hannastacia said...

Camilla... jag köpte ju en mixer härom veckan. Använder den varje dag till mina proteindrinkar. Borde va ungefär samma sak eller?

Bäjb... du får la ta med en Lasse Stefanz skiva så drar vi till Virginia och kolla!?!

Camilla said...

Nja... vet inte om det blir samma. Den dar machinen vi har ska klamma ut det gottaste och det blir mera juice sa inte sa tjockt som en "shake". Lite smidigare att klamma ner.

Hannastacia said...

Aha... men jag är nog mer för shake än juice.