Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Vaccin frivilligt?

Monday, August 10, 2009

Vaccin frivilligt?

"Det är ingen tvångsvaccination. Men däremot kommer man att rekommendera vaccination för att samhället inte ska stanna. Man kan se det som en del av samhällsansvaret att vaccinera sig, säger Johan Struwe, överläkare vid smittskyddsinstitutet"

I 30-årspresent kommer jag få en spruta... ett vaccin. I början av oktober är senaste budet på när svenska folket ska börja vaccineras och jag är vårspersonal och därmed bland de första som får det. Jag är prioriterad som det så fint heter. Men tänk om jag inte vill ha ledgångsreumatism och neurologiska symtom när jag firar min 30-årsdag... eller inte alls. Tänk om jag säger nej tack till sprutan. Vad händer då?

Är det verkligen frivilligt som Johan Stuwe menar? Säg att jag sviker mitt samhällsansvar och avsäger mig min prioritet... Jag är ganska övertygad om att jag inte skulle bli så poppis. Kanske skulle jag få en artikel i Aftonblarran. "Otacksam sjuksköterka i Örebro tackar nej till vaccin". Och kommentarerna till artikeln: "Hur vågar hon???" "Hon jobbar ju med sjuka människor och det ligger i hennes ansvar att va frisk".

Skulle jag få behålla jobbet? Om alla vaccinerar sig utom jag. Vilka åtgärder skulle vidtas av landstinget?

Jag vet i katten. Jag menar inte att jag ska vägra vaccinet, men jag känner mig inte direkt sugen på att ta det när man inte vet vilka konsekvenser det kommer ge. Tänk om det orsakar en ny Neurosedynvåg i framtiden. Det är ju ett tag kvar, så vi får väl se vad jag har för inställning när det blir dax. Jag är väl kanske inte den mest ståndaktiga person som finns.

1 comment:

Anonymous said...

Köp en korv så blir allt bra, jag lovar <3