Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Hua... balkongdax

Sunday, August 16, 2009

Hua... balkongdax

Träna - check
Frukost - check
Dusch med hårtvätt - check.

I min kamp till ett minimalistiskt hem är det nu dax för balkongen. Detta är det jag bävat för mest. Jag vet inte när jag satt därute sist. Det är alldeles för varmt att sitta där på sommaren och de dagar det inte varit för varmt har det ju regnat så i år är det inte i alla fall. Kvar sedan förra året står därute en träpall, som vid detta laget är ruttet bröte som fallit ihop i en liten hög. Ett hängbord som suttit där sedan innan jag flyttade in. Det har för länge sedan rostat i gängorna så det inte går att fälla ihop och nu efter att ha varit uppfällt i många år är det rostigt rakt igenom. En trasig bambumarkis som blåst ner ligger i en hög på golvet. I hörnet står en enorm blomkruka som fått stå eftersom den dels är tung och för att jag dels inte haft nån annanstans att göra av den. Då asfaltsmattan varit rutten sedan långt innan jag flyttat in har den inte stått pall krukans vikt och krukan har sjunkit ner i den. Utöver detta står en hopfälld solsäng och två solstolar därute skitiga och danna efter allt oväder.

Nu undrar ni säkert varför jag inte fixat detta för länge sedan, men jag ska berätta för er varför. Det är så att jag har ju, som ni kanske förstått av diverse tidigare inlägg, krypfobi. När saker ligger ute länge och det blir fuktigt frodas krypen tydligen och när jag vid ett tillfälle gjorde ett försök till att röja därute blev jag varse vad som bodde där ute under brötet. Mitt hjärta höll på att stanna och sedan dess har jag inte satt min fot därute. Det kan iofs vara smart ur andra hänseenden med, med tanke på alla balkonger som rasat i sommar. Min är nog inte en av de säkraste om man säger så.

Imon är det dax att ringa Melins och påbörja det årliga tjatandet och bönandet om att få balkongdörren fixad. Misstänker dock att det blir ännu en vinter med lika kallt inne som ute. Det blir väl år 7 i ordningen för jag tror jag flyttade in vintern 2002.

Nä, det är bara att sätta fart nu om det ska bli av för om en timma kommer mamma och hämtar mig för vår tripp till IKEA.

2 comments:

Eva said...

Jag tycker du ska ta en spade och ösa ner allt på gården, sen sopar du och lägger på trätrall, då blir det genast mycket roligare att fixa resten :D

http://ss11i01.stream.ip-only.net/images/blog/images/entries/72/28/60/103618/1fc1c8aca4494c6f

Hannastacia said...

Å, va fint, men det är så ruttet ch äckligt därute så jag vågar fan inte va där fören den är renoverad.