Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Happy Left-Handers day!

Thursday, August 13, 2009

Happy Left-Handers day!

Idag ska vi uppmärksamma alla vänsterhänta för 13 augusti är deras dag. Det kan jag ge dom. Det är tydligen en internationell dag, först "firad" 1976 (måste va för min vänsterhänte älskling föddes då!) för att uppmärksamma de svårigheter vänsterhänta genomgår i sin vardag i en värld anpassad för högerhandat folk.

Lite fakta om the lefties
En tiondel av befolkningen är vänsterhänta. Höger hjärnhalva dominerar och bland musiker, dirigenter, dansare och andra kreativa yrken dominerar vänsterhänta och dessutom gynnas många vänsterhänta i idrotter eftersom de ofta är mindre asymmetriska och svårare att läsa i sporter som handboll och tennis. Nackdelen med att vara vänsterhänt är den ökade risken för schizofreni, sämre språklig förmåga och högre olycksrisk.

På sidan thelefthandersday.com kan man nominera "The lefthander of the year" med kandidater som Barack Obama, Angelina Jolie och Paul McCartney, göra test och läsa en massa spännande och rolig fakta om vänsterhänta. Jag läste nånstans att det till och med finns advokatsamfund för vänsterhänta och att de ofta ser bättre under vatten.

Min gåva till er vänsterhänta på er dag är denna länk > Anything Left Handed, där man kan hitta i princip allt för vänsterhänta... till och med kläder (!?!).

5 comments:

Camilla said...

Jassa har dom en egen dag? Da far jag val ga hem och gratta "lill Nisse" han ar ju vansterhant.

Hannastacia said...

Ja, just ja! gratta från mig med :D

Christian said...

ge mig presenter för fan!! :D

Hannastacia said...

Vad vill du ha? måttbandet?

Christian said...

nääää, sekatören så att jag kan röja framför mitt ryska palats.