Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Chicken n' egg

Tuesday, August 25, 2009

Chicken n' egg


Kyckling och ägg... två av mina favorit saker att äta. Men vad kom först? Det finns oändliga teorier om detta men jag tror på den följande (eftersom jag tror på vetenskap och inte mumbojumboteologi):

Vi vet att dinosaurierna var äggläggande djur. Eftersom dessa levde låååångt innan den första kycklingen dök upp så kan man med säkerhet säga att ägget kom före kycklingen. Kycklingen som den ser ut idag har utvecklats i många steg, och själva DNA-förändringen sker i ägget. Därför kan man säga att ägget kom först.


Nu tycker jag i grund och botten att detta är av mindre betydelse, utan det är inmundigandet av de bägge som är intressant. Under semestern diskuterade jag och Christian vad vi skulle äta (ett ständigt problem i familjen Hjort/Svärd tycks det som). Då kom jag på snilleblixten att vi skulle ha grillad kyckling och skramlade ägg. Låter väl hur mumma som helst?! Seriöst... det borde väl vara en utmärkt kombo? Det är ju typ samma sak, fast i olika stadier. Denna motivring bet inte på herr Hjort som genast omvandlade mina ord till ett uttryck för lågt intellekt och la till det i bufferten med dumma saker jag sagt som han senare kan mobba mig för. Darn!


Eftersom jag fick ge mig och vi åt nåt annat har jag ännu inte testat denna delikatess, men det lär jag ju ska gö inom kort.

No comments: