Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Freitag

Friday, August 14, 2009

Freitag

Dagen är kommen! Konstigt nog har denna veckan känt som den längsta jag nånsin varit med om. Det brukar ju tvärtom gå fort när man har mycket att göra, men jag antar det är eftersom det var första veckan efter semestern. Mitt humör tycks faktiskt ha vänt lite... jag ska inte gå och påstå att jag är tillbaka på banan, men jag känner mig inte alls lika misspepp längre så man kan ju hoppas det är på väg åt rätt håll i alla fall.

Jag planerar ta hand om mitt hem i helgen. Det är massor som ska göras och för att få lite struktur har jag skrivit en lista (vi gillar listor)

To Do's
  • Smågarderoberna ovanför klädgarderoberna ska rensas. Här upp ligger en massa kläder, täcken och kuddar jag inte rört på år. Bara att kasta.
  • Linneskåpet ska endast innehålla två uppsättningar sängkläder, så allt annat ska väck.
  • Kläder. Detta kommer antagligen ta längst tid eftersom det är så jäkla svårt att veta om vissa saker ska sparas eller inte. Tänk om jag vill använda det nån gång.
  • Bokhyllan. Gamla skolpapper och annat ska bort. Vad ska man med det till? Inte mycket av det som stämmer längre ändå.
  • Skåp som det ovanför kylen, skafferiet och städskåpet är fyllda med grejer jag med största säkerhet aldrig kommer behöva eller sakna. Bort ska det.
  • Köksskåpen är ganska fulla. Bland annat av en Arabiaservis i 100 delar. Denna kan jag ju inte slänga, men den behöver knappast ta upp utrymme i skåpen eftersom jag inte använder den.
  • Vinden behöver kollas igenom. Mig veterligen är det mesta sopor, som min gamla säng, soffa, bokhylla mm däruppe. Kan ju inte få iväg det just nu, men lite organisation och inventering av vad som ska sparas ligger i tiden.
  • Balkongen behöver utrymmas. Allt ska kastas, så får det bli nytt till nästa år om det behövs.
  • Jag ska ta bort fåtöljen i vardagsrummet som ändå ingen sitter i och istället göra en liten träningshörna där. Problemet är mest vart jag ska göra av fåtöljen så vinden måste nog rensas först.
Det finns säkert massor som kommer läggas till på listan allt eftersom den gås igenom och som ni förstår kommer jag inte hinna allt detta under helgen, så det får bli en lista som bockas av fortlöpande under hösten. Utöver detta ska jag hinna med en vanlig städning också tänkte jag... och tvätt, så vi får se hur långt jag hinner.

Innan det är helg och röjandet börjar ska jag ju jobba ett pass. Gonna shoot some stones ju!


Coolaste ekorren... dök upp i bild precis som självutlösaren på kameran gick av när paret skulle ta ett foto av sig själva på semestern. Hur cute som helst.


3 comments:

Eva said...

Det är så skönt att rensa! Jag håller på att rensa ur allt jag kan nu inför flytten, komme ju inte ha nåt förråd! Har typ 6 sopsäckar med saker som ska slängas, 5 ikeakassar md saker som jag ska försöka sälja på loppis, och 4 kassar som åker till Myrornas direkt. Helt underbart! Förresten, jag har slängt min studentmössa nu ;)

Hoppas du får en underbar helg! Pöss!

Christian said...

morrkorren var bland det hårdaste jag sett hahaha. jag ska adoptera honom.

Hannastacia said...

Min studentmössa ryker med om jag hittar den. Vafan ska man ha den till egentligen? Jag ska nog ringa myrorna efter jag organiserat upp lite på vinden. Smidigt sätt att bli av med skit.

Morrkorren är min, men du kan få lånan, baby, om du är snäll.