Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Tant Tidskontrollant

Wednesday, August 26, 2009

Tant Tidskontrollant

Gjorde ett webbtest på Expressen: Hur stressad är du? Blev förvånad över resultatet med tanke på hur jag svarade, men jag fick svaret: Du kan va lugn, du är inte speciellt stressad. Hade de haft med frågan: Hur irriterad blir du av hur segt det är att ta webbtest på Expressen hade jag lätt fått maxpoäng.

Testet hör ihop med en artikel om vilken tidstyp man är. Tycker inte riktigt jag passar in på nån av alternativen, men denna passa mig bäst:

Typ 3: Tidskontrollanten
  • Kommer alltid i tid - Oja, med råge... är alltid alldeles för tidig och får vänta och vänta. Har alltid varit sån och det tycks inte gå att göra nåt åt. Men å andra sidan, hellre det än alltid sen.
  • Håller deadlines - Nu har jag ju inte så många deadlines att hålla, men när jag har det håller jag dom.
  • Vill alltid prestera och få ut max av allt - Hmm, tja, det stämmer nog till viss del. Jag är fruktansvärt självkritisk när det gäller att redovisa något jag gjort som t.ex. skrivit en uppsats eller liknande. Kan sitta i timmar och fixa och trixa fast det varit klart för länge sedan... och inte ens då är jag nöjd.
  • Det är ordning och reda som gäller - Mer önsketänkande än verklighet.
  • Har alltid bra framförhållning och är bra på att planera även det oförutsedda - Lite åt det fanatiska hållet till och med. Jag skriver ner allt i kalender och på lappar och tycker inte om oförutsedda händelser alls... såtillvida de inte sker på så sett att jag inte har nåt val och i dessa fall blir jag alltid lika förvånad över hur bra det funka trots att jag inte planerat in det.
  • Retar sig på andra som slösar på din och sin egen tid - Ja... kanske. Här kan man kanske räkna in en sån sak som mitt hat mot "eftermiddagsfikat" på jobbet. För att eftermiddagsfika ska göra nån nytta ska det enligt mig ligga mitt i passet så man använder det till att samla energi för sista delen av dagen. Hos oss ligger den efter jobbet är klart, vilket innebär att det känns som vi sitter av tiden som är kvar tills vi får gå hem. Inget gör mig mer stressad än detta. Big waste of time. Är jobbet klart vill jag hem och göra resten av dagens uppgifter.
  • Kan bli kontrollfreak - Det tror jag inte... i alla fall inte gällande andra än mig själv. Visst jag vill nog veta vad som pågår och vad som kommer ske om jag kan, men det är inget måste.
Hmm, lite läskigt, för nu efter att jag svarat på alla påståenden inser jag ju att jag verkligen hör till typen tidskontrollant. Får väl ta åt mig av tipsen de ger att släppa järngreppet om almanackan ibland och boka in lite " bara vara"-tid, när du minskar kraven på prestation och att vara nyttig. Allt kan inte planeras och kontrolleras ändå - och tur är väl det.

2 comments:

Eva said...

Fan vad intressant! Jag hade nog svarat ungefär som du, speciellt det där med fanatisk med framförhållning och planering!

Hannastacia said...

Ja, det läskigaste tycker jag var att jag inte visste att det va så illa innan jag gick igenom dom en och en.