Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Plötsligt händer det

Tuesday, August 18, 2009

Plötsligt händer det

Vår cystometri-apparat har sjungit på sista versen i si sådär 10 år nu skulle jag tro. Det är stor jäkla grön klump till dator som inte alls är medgörlig. Error är dens andranamn och ingenting fungerar som på en vanlig dator. Vi har eskat pengar för en ny flera gånger, men av nån anledning har det inte blitt nåt av det (my guess är att läkarna inte gör själva undersökningarna utan bara kollar på resultatet sen och ett sånt får de ju efter vi kämpat igenom undersökningarna och då är det inte lika noga). Vi har länge påtalat att den en dag bara kommer lägga av, men det har inte nån direkt lyssnat på.

Anyways... sedan lång tid tillbaka har alla patienter fått födelsedatumet 1990-01-01, ingenting har gått att spara och det ena felmeddelandet efter det andra dyker upp vid uppstart. Därför skulle teknik-tjommen byta ut nåt idag och då la allt av för gott. Krasch, bom, dead!

Detta hände 11.30 och klockan 13.00 hade jag en patient. Som tur var för patienten hade vi en likadan gammal låda som vi fått i arv från Karlskoga som han kunde släpa ner tillfälligt och snabbt provisoriskt fixa i ordning. Undersökningen fick dock göras helt spegelvänt eftersom dragarmar och aggregat satt på fel sida, men det gick. I morgon kommer tre utomlänspatienter och då får vi köra samma procedur. Skitjobbigt.

Men... detta är bland det bästa som kunde hända för nu har kliniken inget val än att ge oss en ny, fin apparat. Att lägga ner vår cystometri-verksamhet är inget alternativ, ens för en stund, för vi drar in massor med utomlänsintäkter på detta och i längden är kostnaden för en ny apparat ingenting jämfört med det. Dessutom skulle vi ju behöva remittera alla våra egna vidare. Med en ny apparat kan ju faktiskt cystometrier bli riktigt roliga att göra! Hoppas bara det går fort att få den, så vi slipper köra spegelvända undersökningar så länge.

2 comments:

Eva said...

Ibland är det bra när saker går sönder!

Hannastacia said...

Ja faktiskt!