Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Vårt ansikte utåt behöver ett lyft

Sunday, May 29, 2011

Vårt ansikte utåt behöver ett lyft

Jag har ju alltid sagt att Kungen ser ut som en struts. Senaste tiden har han ökat på likheten genom att också bete sig som en och sticka huvudet i sanden. Men sanden sjunker undan och frågan är om Kungen ska resa sitt huvud ur kvicksanden eller följa med ner.

"Lämna tronen" skriver Aftonbladet. Först kom boken: "Den motvillige monarken" och sen kom polarns samarbete med maffiosos. Folket har tappat förtroendet för Kungen. Nu vet jag inte vad kvälls/svallerpressens opiniosmätningar är värda, men siffran som vill ha Kungen kvar ligger väl under hälften.

Både vad gäller boken och den senaste frågan om han hade någonting med Lettströms kontakter med maffian att göra höll Kungen tyst. Inga svar... inga erkännanden, men inte heller någon dementi. Jag vet inte om han fick rådet att behandla fallen så, men smart var det inte. Han tiger och blir därför mer och mer skyldig för varje dag som går. Hovet säger: "Vi kommer väl att kunna lämna besked efter helgen". Jag säger: Never mind... Inget han säger nu spelar nån roll. Hade han däremot redan samma dag som bomberna släppts gått ut med en dementi hade han i alla fall fått några med sig. Några som trott på honom. De som gör det nu gör de i tysthet, för även de inser hur illa det ser ut med tigandet. Precis som Peder Kadhammar skriver: Kungens tigande och Lettströms mindre klyftiga agerande gör att skandalen aldrig kommer att dö.

Det är inte bara Kungen som ifrågasätts utan hela monarkin. Tack och lov. Det bör göras. Man bör ställa frågan om monarkins syfte. Är monarken en viktig representant för Sverige idag, eller bara en kvarleva av nåt som vi tror hör till? Jag vet inte, men jag vet att om Kungens huvudsakliga syfte är att vara Sveriges ansikte utåt ser vi inte så bra ut just nu. Kungens dotter och Kronprinsessa Victoria är den som tjänar mest på pappas skandaler. Redan poppis, har hon nu blivit ännu mer poppis och är av folket ombedd att ta över tronen från sin far. Men är Victoria redo? Vi vill väl inte ha ännu en ofrivillig monark. Vill vi ha nån alls?


Image and video hosting by TinyPic

No comments: