Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Nyheter24 & Quetzala Blanco

Wednesday, May 25, 2011

Nyheter24 & Quetzala Blanco

"Mitt jobb är inte att skriva om fetknoppekändisar"

Hon heter Quetzala Blanco och hon är chefsredaktör på Nyheter24. I tisdags förra veckan skrev hon en artikel om kändisarna och deras BMI. Om denna har det blivit mycket rabalder:

Recap ur artikeln:
Jessica Biel Justin Timberlakes bättre hälft Jessica Biel är en träningsnarkoman av rang. Och visst ger det resultat – 49 futtiga kilo utdelade på 172 kaxiga centimeter. Jessicas BMI ligger på 16,6.

Marissa Miller Ännu en Victorias Secrets-ängel? 173 centimeter lång och 50 fräscha kilon får henne att gå stadigt på catwalken, på playan och på shoppingstråken. Marissas BMI ligger på 16,7.

Dita Von Teese Dita gav burleskstrippen ett ansikte och framförallt – en skållhet kropp som ibland tar sig ett dopp i ett martiniglas. I strumplästen är Dita 168 centimeter lång och hon väger yttepyttelilla 47 kilo. Ditas BMI ligger på 16,6.

Kritiken Quetzala fått är stenhård. Hon anklagas för att vara ProAna

Det ska inte ingå i vår jobbeskrivning att romantisera sjuka ideal, bidra till en viktfobi och skapa en felaktig kroppsuppfattning hos unga tjejer. Det ingår inte i vår roll som journalister att bidra till att unga tjejer insjuknar i anorexi, skriver journalisten Leone Milton.

Jag kan både förstå och inte förstå varför Quetzala skriver artikeln. jag förstår det för att det är efterfrågat. Hennes uppgift är att skaffa läsare och jag måste erkänna att jag läste just denna artikel förra veckan trots att jag egentligen inte bryr mig så mycket. Den lockar. Försvaret:

Som nöjesredaktör och bloggare på Nyheter24 så går mitt jobb i stort sett ut på att rapportera, informera, ironisera, skriva, skildra, överdriva, underdriva, mangla, redigera, vinkla och kulspruteskjuta ut bilder, artiklar, åsikter, känslor och allt däremellan.

Hur mycket Hollywoodkändisarna väger är relevant i allra högsta grad.

Absolut... Vad jag inte kan förstå är syftet att skriva det som hon gör. Att hon romantiserar går inte att komma ifrån när hon kallar de pinnsmala kropparna brännheta och fräscha.

Dessutom skriver hon:
För övrigt så betyder ju just BMI jack shit nada. Vissa har muskler, andra har fett. Någon är så kallad skinny fat och någon annan är pinnsmal men har spritplufsigt ansikte. Well.

Med det i baktanken kan man ju undra varför hon skriver om just BMI över huvudtaget.Hon försvarar sig alltså med att klanka ner på sin egen artikel och säga att den inte betyder ett skit.

Quetzala fortsätter:
Att Milton (se ovan) utgår från att unga tjejer tar skada av den här informationen eller får dom att insjunka i anorexi är att pissa på läsarna, förlöjliga unga tjejer och underskatta människors intellekt.

Jag undrar om Quetzala vet hur unga människor fungerar. Hon borde ha koll eftersom det är hennes målgrupp, men tyvärr verkar hon ha noll koll. De är ju otroligt lättpåverkade, vilket faktiskt är normalt och vad hon i själva verket gör här är ju precis det hon anklagar Milton för. Hon kallar dom löjliga och ointelligenta. För faktum är att många insjuknar i anorexi pga just idealet dessa Hollywoodstjärnor skapar, även om inte alla gör det.


Nä, Quetzalas försvar blev inte riktigt så lyckat som jag tror hon önskat. Istället skriver hon en artikel som inte snarare gör att man kan ifrågasätta henne och Nyheter24 ännu mer. Dessutom är den så uselt skriven så man knappt förstår vart hon vill komma.


Image and video hosting by TinyPic

No comments: