Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Dukan dieten

Tuesday, May 31, 2011

Dukan dieten

Efter den intressanta diskussion i helgen om LCHF har jag läst på lite om dieter och hittade en "ny". I alla fall en som inte jag hört talas om tidigare. Så nu anropar jag mina LCHF-vänner Niclas, Pierre och Herr Edlund för lite åsikter om Dukan dieten.

Dieten som är framtagen av den franske Dr Pierre Dukan går ut på att äta sig smal med hjälp av protein och sedan behålla den vikten genom att äta normalt resten av livet, sånär som på en dag enbart protein i veckan.

  • ATTACKFASEN – enbart protein
  • CRUISEFASEN – varva dagar med enbart protein och dagar med protein och grönsaker tills du når din trivselvikt
  • KONSOLIDERINGSFASEN – när du nått din trivselvikt äter du protein, grönsaker, nu får du lägga till frukt, bröd, stärkelserik mat (som pasta, ris mm) och två festmåltider varje vecka. Nu ska du inte gå ner i vikt utan hålla din nya vikt. För att lyckas måste du stannar här tio dagar för varje kilo du gått ner.
  • STABILISERINGSFASEN – Från nu och resten av ditt liv. Du behåller vikten utan större problem då du får äta vad du vill så länge du gör det med måtta och äter enligt attackfasen en gång i veckan.

Tycker detta verkar otroligt mer praktiskt än någon av alla dieter som finns att tillgå. Fransmännen är sålda. Tyvärr finns ganska lite information på svenska att tillgå och jag har ännu inte lyckts hitta så mycket information om med erfarenheter av hur det fungerar i längden. Läser mer (fast på engelska kan ni göra här).


Image and video hosting by TinyPic

No comments: