Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Repressalier att vänta?

Monday, May 02, 2011

Repressalier att vänta?

Först var det Gaddafis son (eller Khadaffi beroende på vilken tidning man råkar läsa) och barnbarn och nu Osama bin Laden. Bara inom loppet av några dygn. Många är såklart överlyckliga över detta, men frågan är hur många som inte är det. Al qaida lär väl inte vara det. Inte heller gubben Gaddafi. Vad jag förstår hade Gaddafi och al qaida nyligen funderat på gemensamma krafter mot västvärlden även om de inte alltid varit ense förr.

Obama höll ett tal till nationen där han sa att rättvisa har skipats. Amerikanerna jublar. Det skulle inte förvåna mig om al qaida sa exakt samma sak när tornen rasade den 11 september 2001. Bollen är i västvärldens händer just nu, men hur lång tid dröjer det innan de försöker ta den tillbaka igen?

Terroristexperten Magnus Ranstorp säger: "Det är möjligt att enskilda individer kommer att försöka hämnas hans död – i så fall mindre strukturerade attacker". Han berättar dock inte varför han tror detta. Det är ju inte som att de inte försökt ge igen mot USA förr så varför skulle inte en stor ledares, om dock lite före detta ledares, död inte var trigger nog för en redig attack?


Image and video hosting by TinyPic

1 comment:

Anonymous said...

There is many groups inte virtual world of secondlife, and some said they have been trained in secondlife, to support him. I do not know for sure...Zorg