Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: I made it through the day... so far

Tuesday, May 10, 2011

I made it through the day... so far

Hujedamej, va trött jag har varit. I alla fall på förmiddagen, men sen kom jag in i nån slags andra andning. Just nu känns det faktiskt ganska ok. Jag har dock varit otroligt lättirriterad, men jag har lyckats dölja det bra och hållit tillbaka flera gånger när jag varit nära utbrott.

Det var länge sen jag skrev nånting om nyheterna så här kommer några axplock från dagens.

Vi börjar med den om hemläxor för skolbarn. Rossana Dinamarca skriver en debattartikel där hon tycker läxorna ska skrotas eftersom föräldrar inte har samma kunskaper att hjälpa sina barn och stödet dessa barn ska få i skolan existerar knappt idag. Trots att Rossana är vänsterpartist är jag faktiskt belägen att hålla med. Dock inte helt med samma argument som henne. Jag tycker hemläxorna ska skrotas fram till högstadiet för när eleven börjar där tycker jag gott de kan ta reda på saker från andra håll än från föräldrarna. I låg och mellanstadiet tycker jag läxan kan förläggas till en speciell lektionstimma där läraren agerar förälder. På så sätt får både barn och föräldrar mer tid över till saker som faktiskt ska göras i hemmet, så som faktiskt umgås. Sen är väl de där med olika bakgrund inte så dumt argument heller.

Historien om Ola Lindholm har väl ingen lyckats missa. Klantarsle! Och ännu mer klantarsle som inte håller käft och tar sitt straff utan ska gå ut och neka och bete sig som en idiot. Ola är såklart inte mer än nån annan tv-kändis bara för att han jobbar med barn. Det är hans jobb och bredvid det har han ett eget liv. I sitt egna liv går han på krogen och tar partydroger som alla andra. Visst nu drar jag alla över en kant, men snälla nån alla vet att krogen idag handlar om droger och kokain är lika vanligt som en rom och cola om inte mer. Sen kan man ju tycka att en människa som ska vara en förebild för barn ska tänka lite längre och det kan jag hålla med om. Han ska såklart inte jobba mot barn mer (och det lär han ju inte få heller för den delen). Vad Ola borde göra nu är att stå sitt kast och sluta skylla ifrån sig. Jag säger som polisen om Olas argument att prover ska vara fifflade med. Ha ha ha.

VAB är en förkortning för Vård av barn. Om barnen stannar hemma från dagis pga att mamma är sjuk säger det sig självt att det inte är vård av barn, utan snarare omhändertagande av sina egna barn. Sen att anledningen må vara en policy från dagis om att barnen ska vara hemma pga smittorisken är en annan sak. Det är inte försäkringens syfte att det ska vara så även om det verkar ganska logiskt att barnen är hemma. Svenskar är så himla bortskämda med alla försäkringar som finns och ändå kan man gnälla om en sån här sak. Jag begriper det inte. Vad man snarare kan begära är väl en reducering av dagisavgiften för de dagar barnet inte var där, men så antar jag det redan är?


Att ha rätt i väderprognosen har tydligen blivit lite av en tävling för meterologsajterna. SMHI har fått kritik för att ofta ha fel, men nu är de med i matchen om att ha mest rätt. Idag finns miljoner (kanske lite överdrivet) sajter som ska spå och rapportera väder, men jag tycker det är få som stämmer till och med när det handlar om realtid. Jag kan sitta och titta ut genom mitt fönster och se solen samtidigt som det står på sajten att det är grått och regnar... och såklart även tvärtom. Den bästa sajten jag hittat hittills är Meteogroups sajt som rapporterar direkt från vädermasterna på sajten Mittväder.se.  SMHI tycker jag har mer fel än rätt och vänder kappan efter vinden. Vad är det för vits med en prognos om den ändrar sig när man märker att man har fel? En prognos är väl just den förväntade utveckling... inte en ren chansning?

Så... det får räcka för nu. Nu ska jag istället ladda för ett styrkepass och senare blir det en kvällspromenad i det underbara vädret.

Image and video hosting by TinyPic

No comments: