Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Örebromål - minst sexiga sättet att snacka

Tuesday, May 03, 2011

Örebromål - minst sexiga sättet att snacka

Göteborgskan får flest röster i Sifoundersökningen som gjorts på uppdrag av E-kontakt.se. Även norrländska, skånska och värmländska är attraktiva dialekter. Men Örebromålet fick inte en enda röst.

Ursäkta mig, men nu måste jag försvara Örebro litegranna härna. Hjalmar... d.v.s Peter Flacks alias pratar INTE Örebroska. Viby ligger i södra Närke och här är dialekten MYCKET bredare och du hör INGEN prata så i Örebro. Ni har väl alla hört gubben med ketchupflaskan som kommit på konstruktionen? Han är inte Närking! Visserligen gnällbältet, men mannen är från Eskilstuna och pratar som en typisk Eskilstuna-bo, alltså Sörmlänning. Är inte han värre än Örebroarna?

I staden Örebro, liksom i många större städer är dialekten ganska utsuddad. Jag har många gånger fått höra från utomlänspatienter att de inte riktigt tror på att jag kommer härifrån. Åker du däremot 1,8 mil söderut... till Kumla är dialekten bra mycket bredare och när jag flyttade därifrån in till Örebro skrattade Örebroarna åt hur jag pratade.


Kontentan är att Örebroare pratar råsexigt och att de som röstade är geografiskt efterblivna... typ.


Image and video hosting by TinyPic

No comments: