Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Spännande vecka ahead

Sunday, May 15, 2011

Spännande vecka ahead

Måndag & Tisdag - Urologens Dagkirurg


För att tjejerna på urologen Dagkirurg (de är tre) inte ska behöva jobba ensamma i sommar när de andra har semester ska jag, Emma och Nina täcka upp ett par veckor var. Det ska bli urkul. Jag har ju jobbat en hel del på dagkirurgen förut när den låg inne på avdelningen och jag fortfarande jobbade kvar där, men nu var det några år sedan och man kommer ifrån rutiner snabbare än vad man tror. Dessutom är det lite annorlunda mot när jag jobbade där. Dels är det andra lokaler och dels är det våra egna patienter till skillnad mot förut kirurgens. Så... kunskaperna behöver en uppdatering. Därför ska jag i dagarna två "gå bredvid" och återinskolas i sysslorna.

Alla som läst till syrra vet vilken hype det är innan om hur svårt det är att sätta infarter. Det är inte svårt, men det är inget som att ta blodprover och det kräver viss teknik. När man väl hittat den är det oftast inte problem, men första tiden som syrra finns pressen där att man ska vara duktig på det. Det finns nåt där i bakhuvudet och varenda syrra blir än i dag knäckt om man misslyckas och fler en tre försök går ofta inte. Då ber man nån annan ta över eftersom det satt sig i skallen. Jag var riktigt bra på infarter och lyckades i många fall där andra inte gjorde det. Jag var en av dom man bad om hjälp. Hur det är med den saken idag veti skråen. Jag minns inte när jag satte en infart sist och kom att tänka på det häromdagen. Jag har inte riktigt lyckats släppa tanken, men jag hoppas jag kan göra det i morrn när det väl gäller... annars kommer jag definitivt att misslyckas.

Onsdag till Torsdag - Stomiseminarium i Göteborg


På onsdag bär det av till Göteborg. Jag ska med två av avdelningssyrrorna på seminarium i stomivård inriktad mot avdelningspersonal. Eftersom jag är lite av stomiansvarig på kliniken får jag hänga med eftersom jag trots att jag inte jobbar på avdelningen behöver hålla mig uppdaterad även inom vad som händer där och de problem som kan uppstå om jag ska vara till nån nytta. Det är Coloplast som anordnar seminariet och allt jag varit på i deras regi tidigare har varit superbra.

Seminariet hålls på Läppstiftet a.k.a Skanskaskrapan... jag har alltid velat in i Läppstiftet. Det står ju där och är nån slags landmärke, men ingen tycks ha varit därr (av naturliga skäl antar jag för vad ska man dit och göra?).

Jag hade tågbiljetter inför resan, men efter sista resan jag gjorde med SJ har jag avbokat dom. Jag tar bilen. jag tänkte passa på att träffa Cillan på onsdagen och bilen parkerar jag i parkeringshuset vid henne över natten. Gör allting bra mycket enklare för vidare resa också.

Torsdag till Söndag - Värnamo


Nu ligger ju inte High Chaparral i Värnamo kommun utan i Kulltorp som ligger i Gnosjö kommun, men bannern låg främst på Värnamo turism hemsida och stället öppnar på lördag (vilket Danne Aggerstam såklart hade koll på i när vi träffade honom på The Zone). Dessutom var Lucky Luke min idol som liten tös.

Ja, som ni fattat åker jag alltså vidare från Göteborg till Värnamo på torsdag eftersom jag fick lite kompledigt på fredagen. Man kan ju hoppas helgen bjuder på fint väder så vi kan öva upp svingen lite. jag är skitsugen på grönt kort, men Bäjb tycker vi ska vänta tills vi blivit lite bättre. Han har antagligen rätt. man vill ju inte se ut som ett större fån än vad man egentligen är.

Ja, så veckan kommer bli annorlunda och skitrolig... hoppas jag i alla fall. Ser riktigt fram emot alltihopa faktiskt.

Image and video hosting by TinyPic

No comments: