Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: iCloud & Facebook loves Spotify

Thursday, May 26, 2011

iCloud & Facebook loves Spotify

Spotify har fått mycket kritik sen de ströp sin gratistjänst och många har slutat använda tjänsten i ren protest. Apple har varit snabba och släpper antagligen inom mhcket kort sin tjänst iCloud.


Poängen med iCloud är att din ”dator” hamnar i molnet. Du är inte längre beroende av hårdvara, utan kan använda vilken dator som helst för att logga in på ditt system. Här har du dina filer och dina program som du använder. Dessutom kommer iCloud innehålla en streamingtjänst för musik. Apple har redan avtal med tre av världens största skivbolag, Sony Corp, EMI Group och Warner Music Group. Man saknar ett avtal med Universal Music Group, världens största skivbolag, men där är ett avtal väldigt nära.

Men... Spotify är inte långt efter utan planerar inleda ett förhållande med Facebook:


Facebook användarna snart kunna se en Spotify-ikon på startsidan. Om användaren klickar på Spotify-ikonen i Facebook installeras Spotify i bakgrunden och det går då att lyssna på mängder av musik direkt i Facebook. Dessutom ska Facebook-vänner kunna lyssna samtidigt på samma musik.

Jag ställer mig dock lite frågande till Spotifytjänsten i Facebook. Inte kan det väl vara så bra utbud som innan på vanliga gratisversionen av Spotify för vad är då poängen med att stänga strypa den som redan fanns?

Vad gäller Apples iCloud har jag tyvärr små förhoppningar gällande funktion. Jag HATAR iTunes och jag signade just upp till deras online operativsystem CloudMe och det var prick lika segt som iTunes (funkar dessutom inte med Firefox). Dock är ju funktionen helt suverän.

Ja, vi får väl se vart dessa nya tjänster bär hän. Spännande i alla fall.


Image and video hosting by TinyPic

No comments: