Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Efter Storm kommer regn

Friday, May 27, 2011

Efter Storm kommer regn

Ett kanadensiskt par har fått en liten bäbis som de kallar Storm. De vägrar dock berätta om Storm är en kille eller tjej.  

Vi har bestämt oss för att inte berätta om Storms kön ännu, som en hyllning till valfriheten. Storm ska kunna göra fria val och inte tvingas in i tradtionella könsroller och – mönster.

Paret har sedan tidigare två pojkar som båda fått välja fritt och då valt rosa kläder och har flätor. Daniel Pernikiliski tycker att det är en uppfriskande inställning de har, men vad är det egentligen för fel på könsroller? Vad är det för fel med att köpa rosa grejer till en tjej och blåa till en kille?  Kan nån förklara för mig vad som är fel med att guida ett barn in i en könsroll! Det handlar ju inte längre om att ställa den ena framför spisen och sätta hammaren i handen på den andra.

Jag anser det vara en förälders uppgift att guida sitt barn, inte göra världen mer förvirrad. Kommer pojkarna bli tryggare på nåt sätt när de kommer till skolan i rosa kläder med en docka under armen? Kommer barnet känna sig tacksamt för att deras föräldrar lät honom välja det? Nä, istället kommer han bli mobbad och förlöjligad.Barnet kommer spendera en stor del av sitt liv med att undra vart de hör hemma. För det hjälper inte att bara dom inte har någon könsroll när alla andra har det.

Självklart behöver man inte gå till extremen och endast köpa rosa till en tjej o.s.v. men det finns ingenting hedersamt med att gå åt andra hållet heller. Låt åtminstone barnet själv få veta vad den har för kön!!!

Annat smått och gott
Systembolaget anser att man får en orimlig mängdrabatt när man köper boxvin, då man får vin motsvarande fyra flaskor, men till priset av tre. Därför vill de höja prisetlådvin med upp till 30 procent.

Ja, gört för sjutton. Nu är jag ju lite partisk eftersom jag inte dricker vin, men lådvinet har blivit en symbol för vardagssmygfyllon och runt om i stugorna sitter folk och tar inte bara ett glas vin varje kväll utan flera... för att kunna slappna av. Låter väldigt sunt... eller inte.

Arnold har det inte lätt. Efter separationen ur ett låångt äktenskap rasar hela hans värld. En efter en träder hans gamla hushållerskor fram och pratar om hur de haft förhållanden med Arnold och det ploppar upp lite barn här och där. 

Stackars Arnold hade nog inte räknat med detta när han steg ner som guvenör och tänkte återgå till skådespeleriet. Nu har ex-frugan satt span på hans förflutna och jag tror inte vi hört den sista skandalen än. 

Tage är 80 år och har 840 vänner på Facebook. De flesta är gamla elever, men när han fyllde 80 fick han hundratals gratulationer via det sociala mediet.

Ytterligare ett bevis på att Facebook faktiskt är en ganska bra grej... om man bara kan handskas med det och inte blir helt gääälen. Det måste kännas stort att vara så gammal och ha så mycket folk runt om sig som faktiskt lägger märke till en födelsedag. Även om att inte bryr sig så mycket om Tage privat kan det räcka med ett grattis i bland.

Titeln på detta inlägg är väldigt passande både för historien om Storm, men också för verkligheten utanför fönstret. Efter en ok kväll i går har nu blåsten gått över till ett evigt mörker. Himlen har öppnat sig och det regnar i ett kontinuum. Var sjutton la jag nu den där regnjackan tro?


Image and video hosting by TinyPic

4 comments:

Lisa said...

Halkade in på din blogg via Ab, jag ska också blogga lite om det här "fenomenet" (storm) sedan i eftermiddag. Du skriver väldigt bra :)
Jag har absolut inget emot att folk klär sina barn i diverse färger. Men däremot är jag trött på dessa jädra könsroller. Varför ska man behöva behandla en människa utifrån sitt kön?

I dag utmanar jag könsrollerna för att hylla föräldrar som vågar stå emot heteronormen.

Tack för en härlig blogg, skulle kunna kommentera något om vinet också men det är ju roligt om du slipper novellkommentar

Hannastacia said...

Tack Lisa. Skicka en länk till din blogg så man kan kika!

Lina said...

Hittade också hit via Aftonbladet!

Jag förstår heller inte vad som är fel med könsroller! Och om nu föräldrarna inte tycker att könet ska spela så stor roll, varför då göra så stor sak av det?

Mimmi said...

Menar du att barnen inte själva har någon aning om vad de har mellan benen? Barnen är inte alls könlösa, däremot är de välkomna i alla sorts lekar, och de får lov att ha alla sorts kläder på sig och deras personlighet kommer till uttryck. Man gör uppenbarligen en stor sak över uppfostran för att man inte står ut med att ens barn ska växa upp i en värld där flickor ska vara söta gulliga och rena och där pojkar får lov att slåss, skrika och leka vilda lekar och sedan formas därefter. Och påstå inte att sverige eller västvärlden är jämställt.

Hur stor är egentligen en stor del av ett barns liv och var skulle barnet höra hemma om det blev tvunget att tryckas ner i sin könsroll? Alla barn/ungdomar genomgår en period där de undrar var de hör hemma, jag tror inte att könstillhörighet hjälper så mycket där..