Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Trötta jäkla SJ

Sunday, May 08, 2011

Trötta jäkla SJ

Nu får det vara slut på tågåkandet för min del. Tänk att man alltid ska behöva blir sur och irriterad när man ska åka tåg. Jag såg redan i morse att det var störningar på min rutt pga av att nån kontaktledning var paj eller nåt mellan Töreboda och Skövde och förstod ju redan då att det skulle bli trubbel. OCh visst var de det.

När jag kom till stationen rådde totalt kaos. Det var folk överallt och alla var sura. Överallt blinkade om förseningar och det stod Stockholm på vartenda tåg. Tågen hade visserligen börjat gå igen, men eftersom det varit störningar så länge hade de anhopats och nu skulle alla in till Gbg, hämta upp sina passagerare och vända om. Minuterna tickade iväg även för mitt tåg. Tack och lov inte mer än en timme, men det var ju nog för att man skulle bli iriiterad.

Ingen information någonstans. Inte om vad som hände eller om vad som väntade. På min kära mobil kunde jag dock följa läget och såg långt innan det kom upp på tavlorna på stationen vad som väntade. Inte någon gång förklarades det nånstans vad förseningen berodde på heller.

Väl på tåget fortsatte informationen vara bristfällig. Flera gånger stannade vi och stod helt still utan förklaring till varför. Stackars stressade resenärer som skulle byta satt som apatiska efter all stress. Det är ju helt otroligt hur uselt det kan vara. Hungriga var de flesta, men det fick de förbli för alla tågets automater var ur funktion. Också en av tågets tre toaletter.

En timma nästan exakt efter utsatt tid anlände jag till stationen i Örebro. Nu mer än nånsin är jag fast besluten att SJ är totalt skit och att jag aldrig nånsin ska sponsra dom med mer av mina surt förvärvade slantar.

Sen undrar jag om någon... vem som helst kan svara på frågan vad det är jag betalar extra för när jag åker första klass på SJs dubbeldäckare. Stolarna är inte större och inte heller benutrymmet. Det finns inga gratis tidningar och ingenting annat heller för den delen som är annorlunda mot platserna en våning ner. Dessutom kan man inte utnyttja sin rätt till gratis kaffe med priokort i automaterna... speciellt inte när de inte fungerar. Så SJ, vad är det ni tar 200 spänn extra för? Ursäkta uttrycket, men skit ner er!


Image and video hosting by TinyPic

No comments: