Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Boken om Kung Carl XVI Struts

Thursday, November 04, 2010

Boken om Kung Carl XVI Struts

Idag får pressen frågan om de inte bara liiite har skyddat våran kung mot skandaler genom att inte skriva något ens i närheten skandalöst om honom. Alla förnekar, men visst sjutton är det så. Klart det har förekommit skandaler kring gubben som tystats ner... det är ju så det funkar för män med makt (förutom våra politiker som blivit de största rovdjuren för pressen), för makt har han även om den inte är att styra vårat land. Han har den där lömska ärofyllda makten som hänger kvar från stenåldern typ... den som konungarna i de gamla rikena hade. Man vanärar inte konungen.


Inte fören nu i alla fall. Boken ”Carl XVI Gustaf – Den motvillige monarken” släpps idag och redan igår skapade den rabalder i vårt avlånga land. Och andra länder. Boken genererar rubriker i utländsk media likså. Thomas Sjöberg, Tove Meyer och Deanne Rauscher heter författarna som alla är journalister och har spenderat två och ett halvt år med alla samla all smuts de kan på konungen. Nu ifrågasätts att de inte bekräftat sanningen i alla påståenden och de riskerar åka bakom lås och bom, med motiveringen att de riskerar landets säkerhet.

I boken anklagas kungen bland annat för att:
  • Varit berusad på privata fester.
  • Besök i Åre tillsammans med kompisar och flera kvinnor.
  • Säpo ska ha genomsökt kvinnors lägenheter för att beslagta filmrullar med privata festbilder.
  • Besöka svartkrogar som drev bland annat av en känd torped i den undre världen, med inringda sällskapsdamer
  • Haft kvinnoaffärer
  • Besöka strippklubbar
  • Haft en affär med en känd kvinna och detta ska även drottningen känt till.
Ja, som ni ser är det inga dåliga anklagelser. Jag tror varenda anklagelse är sann och jag behöver inga bevis. Jag har alltid tyckt kungen var en lömsk man. Varför skulle inte han. Det verkar ju som att alla män, om man bara ger dom möjligheten, ser tjusning i saker som i anklagelserna ovan. Det verkar vara nåt fenomen som kommer med pengar och makt att man också ska ha kvinnor och dunkla fester.

Kritiken är alltså främst källornas trovärdighet eftersom de inte ställt upp med namn. Förläggaren försvarar boksläppet med orden:

"Alla har en åsikt. Men detta är ingen skandalbok. Det är kvalitetsjournalistik när den är som bäst – en gedigen granskning av Sveriges statschef och de mäktiga män som ingår i hans krets."

Den "kända kvinnan" i anklagelserna ska enligt Expressen vara Camilla Henemark... denna samma Camilla Henemark som erbjöds en plats i Celebrity Rehab och idag lever på gatan... typ. Kanske skulle Camilla utnyttjat sin sits så hade hon kunnat bo i en flådig lya på Östermalm idag.

Kungens vänner försvarar honom... och vad ska de annars göra? Kungen själv valde igår att inte kommentera... han hade nämligen inte hunnit läsa boken. Han lovade dock att göra det igår kväll. 360 sidor på en kväll för en man med kungens läsförmåga är inte illa. Ok... det var lågt, men i detta fall kan han faktiskt utnyttja sitt handikapp för att skjuta på kommentarerna.

Detta är en historia jag kommer följa med spänning och den där boken ska inköpas, läsas och få en hedersplats i den nyrensade bokhyllan!


Image and video hosting by TinyPic

3 comments:

KajsaLisa said...

Tråkigt att han inte läste ditt inlägg och tog till sig titeln på det. Hade nog varit bättre för honom själv om han kört ner huvudet i sanden som strutsar brukar göra, ute vid den där jaktstugan. Istället för att prata med media. "Det var länge sen och nu vänder vi blad, bla, bla bla." Tolkar det nästan som ett halvt erkännande. Reportrarna pressade ju inte ens honom.

Hannastacia said...

Ja, han lät minst sagt ganska skyldig där.

Junitjej said...

Jag tror mycket är sant i boken, men jag kommer inte att läsa den.