Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Mensarmband och utbrändhet

Monday, November 15, 2010

Mensarmband och utbrändhet

Känns det inte like typsikt Norge när chefen tvingar sina kvinnliga anställda att bära röda armband vid mens så man kan ha överseende med flitiga toalettbesök. Ja, det var ju också ett sätt att hålla kolla på sina anställda. Det verkar inte heller vara ovanligt att man måste slå en kod eller att man blir kameraövervakad på toaletten. Ja, herregud, vad ska man säga? Vad händer när någon får diarré eller kanske nån av de äldre herrarna blir insatta på vätskedrivande. Dax att utöka armbandsutbudet med bruna och gula armband med?

Men är det egentligen så att de anställda försöker smita från jobbet med toalettbesök? I Sverige varnar forskarna istället för motsatsen. Nån slags work around the clock Meltdown. Den första vågen av teknikutbrändhet såg vi vid millennieskiftet, då de unga IT-proffsen blev långtidssjuka av stress. Idag är ”uppkopplings-generationen” mitt uppe i karriären. Än hissas ingen varningsflagg och statistiken ser bra ut. Den stora utbrändhetskraschen förutspås inträffa först om tio år. Då, om 10 år, prick samtidigt som alla de andra som inte drabbats av it-flugan går i pension. Det är lite skrämmande. Helt plötsligt står arbetsmarknaden där utan arbetskraft... samtidigt som det är mer eller mindre ett krav av arbetsgivarna idag att ständigt vara tillgänglig.


Och visst sjutton ÄR det stressande att ständigt vara uppkopplad. När jag var utan min iPhone i helgen fick jag nästan lite panik, trots att jag kunde surfa och maila på den vanliga datorn. Samma panik som man för några år sedan fick när internet la ner, trots att man kunde ringa på telefonen. Eller för ännu längre sedan när telefonnätet var utslaget. Man har fler och fler beroenden kopplade till teknik och de lär ju inte bli färre.

Tack och lov för Mark Zuckerberg som gör livet lättare för oss genom att samla allt på en sajt i alla fall. Nu är Facebook-mail snart ett faktum... tror man. Om typ 10 minuter får vi veta för då ska Zuckerberg avslöja en hemlighet och framtida Facebookfunktioner. Spännande!


Image and video hosting by TinyPic

2 comments:

Mari said...

Hmmm, jag är nog lite konstig för inte går jag mer på toa för att jag har mens. Men har jag druckit coca cola går jag ofta, måste jag ta det bruna armbandet då??

Hannastacia said...

Jag behöver ett multicolor för jag springer som en gäälning jämt.