Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Hur i hela fridens namn?

Thursday, November 25, 2010

Hur i hela fridens namn?

I förrgår när jag kom hem kom jag inte ur min jacka. Dragkedjan gick omöjligt att dra ner. Upp funka finfint, vilket gjorde att jag tillslut stod helt inlåst i jackan. Jag höll på skitlänge innan jag tillslut, tack och lov, fick ner den.

På morgonen innan jag skulle gå igår, provade jag dragkedjan flera gånger och det var inga problem. Jag inspekterade den noga, men såg inget konstigt. Ok, en tillfällighet, tänkte jag.

Icke då, när jag kom fram till jobbet var det kört igen. Tur att jag är tidigt där för det tog bra lång tid innan den gick ner och jag kom ur mitt fodral. Jag fick ner den till hälften och fick åla mig ur jackan.

Inte fören jag var på Friskis och stod och kämpade igen gjorde jag upptäckten. Dragprylen ramlade nämligen av och då såg jag att den såg trasig ut. Det fattades en pigg.


Med dragprylen av såg jag att det fanns nån slags prylar på draggrejen och då fattade jag. Den saknade piggen ska såklart trycka ner spärrgrejen för att det ska funka.


Så, ok... nu vet jag vad som är fel och jag kan om jag lirkar och trixar genom att vinkla dragprylen få ner dragkedjan. Det är otroligt frustrerande, svårt och tar tid. Speciellt när man kommer utifrån och har blåfrusna fingrar. Så vad gör jag nu?

Nu ber jag om er hjälp, tips och råd!

Kan jag laga detta på nåt vis tro? Jag behöver ju en ny pigg! Måste jag byta hela dragkedjan? Eller måste jag helt enkelt köpa en ny jacka? Det vore ju i.o.f.s kul med en ny jacka, men jag älskar min vinterjacka :(
. Den är perfekt på alla sätt och vis... förutom att dragkedjan inte funkar då...


Image and video hosting by TinyPic

3 comments:

Mari said...

Tasta med att du sätter en liten ring i hålet där draggrejen ska vara och sen nåt att dra i i ringen. Prova med ett gem först och se om det räcker för att spärrgrejen ska lossa...

Khelben said...

Tror du behöver en ny dragkedja till den där.

Du har en väldigt fin blogg för övrigt.

Hannastacia said...

Mari: jo jag gör så nu men det känns ju lite tillfälligt. Får nog lämna in den, men vad ska jag då ha på mig under tiden!??! Det är ju svinkallt.

Khelben; Tack! :D