Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Matkassar

Saturday, November 06, 2010

Matkassar

Hur man väljer att fredagsmysa är en klassfråga. I alla fall enligt Aftonbladets undersökning av kvitton i Stockholmsområdet. Om jag väljer varma mackor med kantareller antar jag att jag hamnar nånstans i klass med tacosfolket.

Jag började fundera på de där med matkasse häromdagen. Hur smidigt vore det inte att få alla råvaror hemlevererade, med recept och allt! Då är ju genast problemet med vad man ska äta också löst.. Så jag började Googla runt och jäklar vad besviken jag blev. Kolla nedan hur många matkassar det finns! Men... av alla de där kassarna måste du bo i Stockholm för att få tillgång till 90 % av dom.

Linas Matkasse verkar vara den som är mest tillgänglig, men här finns andra problem. Maten levereras varannan vecka vilket innebär att mycket hinner bli gammalt. Man har inget alternativ att välja antal personer i hushållet utan man får för fyra vare sig man vill eller inte. Dessutom kan man inte påverka innehållet i matkassen alls, så är det nån råvara man inte tål eller inte gillar är det bara att betala och slänga det i sopen. Nä, för att jag ska använda tjänsten krävs en uppdatering. Lite vill man ju kunna påverka.

Så min önskan för framtida matkassar:
  • Möjlighet att välja antal personer i hushållet
  • Möjlighet att välja typ av mat t.ex husmanskost, eko, GI, o.v.s
  • Möjlighet att välja leveransfrekvens
  • Möjlighet att påverka varor efter smak.
Vafasen, jag kanske skulle starta ett matkasseföretag själv... verkar ju vara ett vinnande koncept i alla fall.

Image and video hosting by TinyPic

5 comments:

Katja said...

Håller med, svårt att hitta matkassar där man verkligen kan påverka innehållet! Dessutom är det kalasdyrt :/ Kanske blir billigare med tiden...

Hannastacia said...

Idén i sig är ju suverän. Att komma på vad man ska äta är ju alltid så drygt.

Magga said...

På Mataffären.se är det dessutom så att du måste beställa varor för minst 1000 :- för att ens få beställa!
Men å andra sidan så leverar de bara det du valt ute, alltså inget som de har bestämt och har recept till! Helt enkelt som en vanlig Konsumbutik fast på nätet!

Anonymous said...

Det finns flera matkassar med specifikt GI innehåll, kolla här www.comparias.se/matkassar

Hannastacia said...

Det finns ju massor men bor man inte i Stockholm är det ganska klippt tyvärr. Hoppasder sprider sig.