Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Elektronisk näsa håller koll på maten

Monday, November 29, 2010

Elektronisk näsa håller koll på maten


Jag ser framför mig en manick som faktiskt ser ut som en näsa som man har står i kylskåpet och som typ snyter till när nåt i kylen är dåligt. Så kommer den ju med största säkerhet inte se ut eller reagera, men visst vore det lite roligt?

Men det är nog inte så himla långt i från sanningen för snart kommer den så kallade "elektroniska näsan" finnas i kylen. Det är här, i Örebro, forskare uppfunnit en manick som ska hålla koll på om maten är gammal och oätbar.

Vi är bra på forskning i Örebro. Bl.a har Eva Särndahls forkning om hjärtinfarkt och Erik Amnå forskning om rasism nyligen nämnts i tidningen.

Och när vi ändå talar om lokala saker. Spårvagnar?!? Ja, det verkar vara på tapeten. Hur sjutton ska det gå till? Måste man inte bygga om typ hela stan då? Jag skulle inte ha ett dugg emot spårvagnar. Det höjer mysfaktorn. Bra mycket bättre än de lila biogasbussarna som ändå inte funkar. Ganska fascinerande också att 100% av de dryga 900 som röstat på nerikes Allehanda är för spårvagnarnas framfart i stan.


Image and video hosting by TinyPic

No comments: