Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Söndercurlade ungar klarar sig inte en sekund irl

Saturday, November 06, 2010

Söndercurlade ungar klarar sig inte en sekund irl

Jag läser om Olga, 18 år och curlad. D.v.s Olga har haft en mamma som gjort allt åt henne så att hon idag inte kan ta hand om sig själv. Visst, hon kan sköta personlig hygien, men inte i den mån att hon kan tvätta sina egna kläder eftersom hon inte vet hur man får igång tvättmaskinen. Det fullkomligt dröser av såna ungar nu för tiden verkar det som. De kan shoppa, piffa upp sig och gå på krogen, men mycket mer kan de inte. Skrämmande.

Olga är en av 10 ungdomar mellan 18 och 24 år som är med i programmet "Ung och bortskämd" som ska sändas i SVT. Programmet går ut på att dessa ungdomar visar upp sin dumhet i tv när de lever tillsammans i ett hus där de ska sköta sig själva.

Helt seriöst nu... och förlåt mamma, men jag minns faktiskt inte alls hur jag var som unge och tonåring. Jag har suttit här länge nu och stirrat rakt ut och försökt med varje hjärncell minnas, men det gör jag bara inte. Hoppas inte det betyder att jag inte gjorde nåt. Jag vet att jag lagade min egen mat i tonåren. Mest för att jag var så jäkla kräsen och inget dög förutom varma mackor med makrill och pommes med stekta färska champinjoner och påsbeanäs. Men resten bara blankt. Mamma, hjälp mig här. Hurdan var jag? Jag visste ju i alla fall hur man skulle göra när jag flyttade hemifrån så man tycker ju jag inte borde varit helt kass, men man vet ju aldrig.

Oavsett hur jag var själv anser jag orubbligt att det är att göra sitt barn en otrolig otjänst att sopa banan för dom som dessa curlingmorsor gjort och gör. Dessa ungdomar klarar sig ju inte en sekund i verkliga livet. "Storbloggarna" (bortsätt från Blondinbella) är utmärkta exempel. De bor kvar hemma, helt enkelt för att de inte kan flytta hemifrån, för vem ska ta hand om dom då? De här kidzen gör av med alla pengar de har på shopping och champagne, men samtidigt sitter de och säger att de ska ha hushållerska eftersom de "vägrar" städa själva. Verkligheten kommer slå dom så hårt i ansiktet så de inte fattar vad som hände. En dag vaknar de upp och inser att de inte klarar sig utan mamma. Visst kan det vara praktiskt och bekvämt med en hushållerska men vad gör de när de bara mååååste ha den toppen med blingblinget på från nåt svindyrt märke och upptäcker att den är smutsig. Katastrof. De kommer upptäcka att ingen städerska i världen kommer vara lika bra som mamma som fanns där varenda sekund för att passa upp. Och när bilen går sönder längs vägen och de upptäcker att det inte räcker att knäppa med fingrarna för att det ska stå en ny bil där... ja, då står de där utan skyddsnät att falla tillbaka på... ja om nu inte mamma fortsätter serva dom resten av livet det vill säga.

Nä, det borde nästan klassas som aga att skämma bort sina ungar så, för det är inte att göra dom en tjänst. Det är att förvränga deras verklighetsuppfattning och skapa en oprogrammerad robot.


Image and video hosting by TinyPic

6 comments:

Morrica said...

Mamma söker jobb åt dem, ringer chefen när barnen är sjuka eller bara inte orkar gå till jobbet...

Den dagen mamma går in i demensens dimma eller faller död ner står barnen där fullkomligt lika hjälplösa som den dagen de föddes.

Vad är det för slags föräldrar som vill sina barn så illa?

Hannastacia said...

Precis vad jag menar. Det är ju knappast så att de gör sina barn en tjänst. Men de verkar inte alls fatta det. Speciellt eftersom de talar i pressen som om de vore stolta över det.

Anonymous said...

Är en majoritet av dagens unga människor generellt korkade eller det är bara de korkade unga som hörs mest.Världen kommer ikapp dessa för eller senare och den dagen lär det mesta målas upp i svart, garanterat.

Pelle

Hannastacia said...

Både och tror jag tyvärr. Generellt finns fler korkade ungdomar och fler av dom hörs.

Nicklas Eriksson said...

Inte vet jag hur du var, men ungar som är så in i helvete kinkiga med maten brukar vara levande mardrömmar i annat också.

Men upp till lilla svinet Olgas nivå kom du säkert inte, då hade du inte gjort din egen mat.

Hannastacia said...

Nån mardröm har jag inte varit vad gäller att inte sköta hushållssysslor i alla fall för då hade jag nog kommit ihåg att vi grälat om det. Sen var jag kanske inget helgon i övrigt, men det är en annan femma.