Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Nygammalt krig på gång?

Wednesday, November 24, 2010

Nygammalt krig på gång?

Usch, vad jag blir irriterad när det står nyheter i tidning som innehåller lite eller ingen bakgrund och jag inser när jag läser nyheterna att det är nånting man "borde" känna till. Som nu då osämjan mellan Nord- och Sydkorea. Helt bakom flötet är jag inte... jag visst att de inte var bästa vänner, men inte så himla mycket mer. Bara att läsa på alltså. Och som med alla nyheter är det inte lätt att hitta bakgrunden, utan man får använda den gamla bundsförvanten google.

Det handlar inte så mycket om dålig allmänbildning från min sida (även om jag inser att det blir utkomsten), utan mer en selekterad sådan. Jag anser krig så otroligt onödigt och dumt att jag inte orkar sätta mig in i alla dumma dispyter.

Ok, det som hänt nu är alltså att Nordkorea bestämt sig för att kasta bomber och granater på Sydkorea... så mycket som 200 stycken. USA står allierade med sydsidan och har redan 28 000 man i Sydkorea, som också befinner sig under USA:s så kallade kärnvapenparaply, efter det att amerikanska kärnvapen förflyttades ur landet för 20 år sedan. Kina är allierade med Nordkorea, men verkar inte gilla dem direkt vad jag förstår. De uppmanar i alla fall till fred... och det kan man ju göra, men hjälper det?

Varför Nord bestämt sig för att göra detta just nu, verkar ingen veta. Bakgrunden kan bero på missförstånd eller det kan också vara fråga om en vedergällning för något som Sydkorea anses ha gjort mot Nordkorea säger Linus Hagström, forskningsledare vid Utrikespolitiska Institutet. Ett detta kort och gott ett syskongräl? det verkar banne mig inte bättre. När ska folk fatta att krig inte leder till nåt som helst gott? Vansinne!


Image and video hosting by TinyPic

No comments: