Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Terapi = Tramsig modefluga

Sunday, November 07, 2010

Terapi = Tramsig modefluga

För sisådär 10-15 år sedan var det antidepressiva. Alla var så jäkla lessna, hade panikångest och var tvungna att käka lyckopiller. Men sen tröttna folk. Man blev ju bara tjock av dom och idag hör man sällan folk skryta om att de tar piller för att de är så jäkla lessna. Nä, nu är det prata som gäller. inte med varandra, gud förbjude, utan med nån annan. Nån utomstående som kostar en massa pengar. Om man inte får staten att betala får man väl ta matkassan för terapi MÅSTE man ju gå i.

Ok, jag menar inte att alla som går i terapi skulle klara sig utan. Fast de allra flesta skulle nog det. Redan i morse satt jag och vart irriterad när tre mer eller mindre hjärnskrynklare satt i Nyhetsmorgon och talade om relationer och terapi under namnet: Relationspanelen. I kort menade dom att flera människor går i terapi och många gör det i förebyggande syfte, helt enkelt eftersom det är svårare att få livspusslet att gå ihop. Ok, fine. Det ÄR större krav på folk i dag, men man får inte glömma att det inte är nåt unikt. ALLA har ju samma problem, men konstigt nog verkar alla tro att just de har det värst.

Så vad gör folk av idag när saker är kämpigt?Ja, inte fasen försöker de lösa det själva. Nej, de går i terapi och så ska allting bli bra. Big surprice... det blir det inte! Folk skiljer sig som aldrig förr och jag antar att det inte riktigt är terapins syfte.

Sen är det de där med att man ska vara så jäkla öppen om allting. Alla ska prata öppet om sin terapi. Det är status att gå i terapi. "Min terapeut säger...". Bla blabla. Jag tycker det påminner lite om Olga och de andra kidzen i "Ung och bortskämd". Hur ska de förstå att de måste klara sig själva när deras föräldrar inte ens kan prata med varandra utan måste ha en terapeut som medlar?

Som läkaren Rickard Fuchs skriver i sin debattartikel i Aftonbladet: Att berätta om sin terapi har blivit en statusmarkör. Kändisarna går i terapi och pratar om det i pressen. Tyngden i kändisarnas terapeuter är lika viktigt som deras kläder. En session ska kosta så mycket som möjligt för de bästa är såklart de dyra.

Undrar vart trenden kommer ifrån. Undrar om tv-terapeuter som Dr Phil har nånting med det här att göra. Han visar ju att han kan fixa allt. Kanske var det nån kändis som såg Dr Phil och tänkte att de där vill jag prova. Sen pratade denne kändis om det i tidningen och vips vart det hippt.

Ja, jag vet inte vad det är, men att det är en trend mer än ett plötsligt i-landsbehov är säkert. Och att det är trams... ja, det är också solklart!

Image and video hosting by TinyPic

No comments: