Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Östersunds vatten

Tuesday, November 30, 2010

Östersunds vatten

Man blir redit sjuker om man dricker vatten i Östersund... det är ingen tvivel om. Hittills har ju hela 4500 personer blitt sjuka och nu säger kommunen att det kommer ta veckor innan vattnet är drickbart igen. Till dess ska det kokas innan intag.

Men vart kommer de små parasitrackarna ifrån? Man har uteslutit avloppsvattnet och enligt Aftonbladet och Expressen som ju alltid skriver helt sanningsenligt kan det vara frågan om sabotage.

Vattniga diarréer, buksmärtor, illamående, huvudvärk och feber är vad du kan få stå ut med om du får parasiten in i systemet. Och det är bara att rida ut vågen. parasiter känns lite läskiga. Bakterier och virus känns ok, men en parasit ger mig bilden av nåt mer levande som tagit sig in och härbärgerar ens kropp.

Parasiten Cryptosporidium är rosa och ullig. Huden förefaller glittlig och den är försedd med tre fingrar och spetsiga tår med vilken den penetrerar tarmslemmhinnan och får fäste. Parasiten är mycket svår att bli av med, men vem vill bli av med en sån söt rackare ändå?

Vad jag undrar är hur Östersundarna gör med hygienen i ett sånt här läge. Jag ser bara varningar om att dricka vattnet, men jag skulle då inte vilja duscha i vatten fyllt av krälande parasiter med huggtänder som vampyrer.


Image and video hosting by TinyPic

3 comments:

Khelben said...

Koka mycket vatten i stora grytor och hushålla med vattnet så har dom löst problemet, borde funka.

Hannastacia said...

Jo, fast låter inte det skitjobbigt att hålla på så flera veckor?

Khelben said...

:D

Jo, det låter skitjobbigt!