Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: USA på span i Sverige

Saturday, November 06, 2010

USA på span i Sverige


Det började med att Norge uppdagade att USA med hjälp av gamla poliser haft span på norrmän och varit inne i databaser. Sen gick Danmark ut med att samma sak skett där. Och såklart har det varit likadant i Sverige.

Det har, enligt den information som nu har lämnats till svenska myndigheter, handlat om spaning i syfte att skydda den amerikanska ambassaden och andra platser i Stockholm där ambassaden bedriver verksamhet. Materialet har sedan sammanställts och skickats till USA.

Enligt Beatrice Ask är det upp till värdlandets myndigheter att säkerställa att gästande beskickningar i Sverige har tillräckligt skydd. Även om Sverige välkomnar att ambassader vidtar åtgärder för att skydda egendom och liv måste det ske inom ramen för svensk lagstiftning.

Experter säger att politikerna misskött sig här oavsett om de vetat om det eller inte. Antingen har man misslyckats med att skydda riket eller så har man dragit på sig en stor medborgarrättslig skandal. Ok, jag förstår att folk reagerar, men samtidigt säger Ask:

Huruvida den amerikanska ambassaden eller de personer som har utfört spaningen har brutit mot lagen eller inte är ännu oklart.

Säpo ska hålla på för fullt att utreda saken, så kanske ska vi vänta på deras dom innan vi skriker rakt ut. För är det så... att detta inte är olagligt, kan man ju inte skylla på nåt annat än Svea rikes lagstiftning.


Image and video hosting by TinyPic

1 comment:

Kraxpelax said...

USA gör helt rätt.

erinran