Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: SJ igen

Sunday, November 21, 2010

SJ igen


Idag kan man läsa om Viktor som inte får åka med SJ eftersom det tar för lång tid att få honom på och av tåget. Vi har ju tidigare kunnat läsa liknande berättelser om t.ex Jesper Odelberg, Peter Cederholm, Stefan Sundin, alla med handikapp som gjort att de antingen inte kommit med tåget eller skadats på kuppen. Finns det nån som bli förvånad över detta?

Hittills har SJ bara svarat att tidtabellen gör att de inte hinner hjälpa av rullstolsburna på andra stationer än ändstationerna, men det är ju knappast en rimlig ursäkt. Jag väntar med spänning på om de har nåt mer att säga. Enligt min åsikt borde SJ i alla fall försöka förklara sig... de är ju inte så poppis innan och detta lär ju inte göra saken bättre.

I Viktors fall tycker jag han ska dumpa SJ för gott och ansöka om färdtjänst (vilket han rimligtvis redan borde ha).

Riksfärdtjänst

Om du behöver resa med färdtjänst från ditt hem till andra kommuner utanför Stockholms län kan du ansöka om riksfärdtjänst. Du ansöker om riksfärdtjänst hos din hemkommun.

Riksfärdtjänst är till för att underlätta för dig som på grund av en funktionsnedsättning inte kan resa med vanliga färdmedel. Om du beviljas riksfärdtjänst kan du få ersättning för resor som måste ske med annat färdsätt än normalt på grund av din funktionsnedsättning. Resa beviljas med billigaste möjliga färdsätt. Du kan även få ersättning för ledsagares resekostnad.

Det skulle ju inte skada om Färdtjänst i sin tur debiterade SJ för resekostnaden.


Image and video hosting by TinyPic

No comments: