Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: I am Popeye

Saturday, November 27, 2010

I am Popeye

Alla som tränar vet hur otroligt roligt det är när man upptäcker att man lyckats definiera en ny muskel. För ett tag sedan upptäckte jag en på ryggen och häromdagen på underarmen.

Det lustiga med dessa två muskler är att jag inte direkt ansträngt mig för att träna varken rygg eller underarmar direkt. Men nu ville jag ju såklart veta vilka muskler jag lyckats få fram. Google gav mig inte mycket hjälp så jag plockade fram min gamla kära anatomiska atlas som jag köpte när jag pluggade till syrra. Jag visste att den var värt pengarna och skulle komma till användning.

Om vi börjar med ryggen då. Det måste vara denna muskel; latsimus dorsi. Jag har tidigare när jag tränat på gym alltid älskat latsdrag, och lyckats få ganska definierade lats som visat sig som den rosa linjen på bilden.


Nu har jag på nåt vis lyckats med konststycket att träna hela muskeln bättre antar jag för nu visar den sig längs med hela ryggen när jag vrider överkroppen. Jag måste ju erkänna att jag undrar lite vilken övning jag utfört som medfört detta, men egentligen spelar det mindre roll.... bara den är där.

Häromdagen upptäckte jag ännu en väldigt väldefinierad muskel. Det var på Indoor walking-passet faktiskt, när jag greppade om handtagen jag såg den. Jag har kommit fram till att det måste vara någon muskel i gruppen m. flexor digitorum profundis.


Muskeln sitter på underarmens framsida och flexas när jag i böjt läge vrider armen så handryggen kommer uppåt. En redig bula dyker upp, likt Popeye... förutom att jag inte har lika smal överarm som han, tack och lov, haha. Me likey!

Ok... som jag sa igår är det dax att testa Ki-box idag. Jag ska gå dit... från mig på väster till Friskis på öster (har ju inte mycket val)... Jag kollade dock just ut genom fönstret och såg att snön mer eller mindre vräker ner. Det är inte mer än dryga 3 km enligt kartan, men vägen är otroligt tråkig och i snöstorm kan det bli spännande. Undrar om jag kommer ha nån energi kvar till passet. DARN! Och sen ska man hem också. Double-DARN!


Image and video hosting by TinyPic

No comments: