Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: SJ = lögnare

Saturday, November 27, 2010

SJ = lögnare

Nu erkänner SJ att de ljugit hela hösten. De har ju nämligen påstått att de ska ha vidtagit åtgärder för att det inte ska bli kaos i tågtrafiken som förra året. det har utlovat förbättringar. Idag kan man läsa att så inte alls är fallet. De tar istället bort avgångar.

Man kan väl kanske få det till att det är en förbättring om man vänder och vrider lite på det. Med färre tåg menar de att de ska hinna röja spåren bättre. Men man kan ju inte komma ifrån att utgångsläget då blir sämre. Och trots detta fortsätter säger Tommy Jonsson på Trafikverket:

Vi har helt enkelt inte de resurserna. Jag tror inte att någon skattebetalare är beredd att betala vad det skulle kosta med en tågtrafik helt utan förseningar.

Ok, jag hajar hur det är att jobba utan resurser, men jag köper inte hans ursäkt. De kunde ha sagt detta från början istället för att hålla på att lova att vintern skulle bli bättre och att de vidtagit åtgärder som faktiskt låtit som om de skulle ara till resenärernas fördel.

SJ har ju inte direkt något bra utgångsläge när det kommer till att få folks förstående när det blir trubbel. När jag skulle åka hem från Värnamo sist regnade det integrand. Ingen snö, ingen halka, ingen storm, ingenting... bara lite regn. Undrar vad ursäkten var då? Jag hörde aldrig nån.


Image and video hosting by TinyPic

2 comments:

Anonymous said...

Snälla skilj på SJ och Trafikverket. SJ har så vitt jag vet gjort sin läxa beträffande tågen. Men om Trafikverket inte kan hålla spåren farbara så kan SJ inte köra tåg. En paralell: om Vägverket inte plogar vägarna så kan du inte köra bil....

Hannastacia said...

Finns ingen anledning att skilja på dom eftersom de bägge gör tågresandet till en plåga för oss resenärer.

Och plogade bilvägar har jag inte haft större problem med faktiskt. Trottoarer dock... men det är väl kommun som inte sköter sig.