Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Välkommet bögblod

Wednesday, December 02, 2009

Välkommet bögblod

Bögar och bisexuella män får lämna blod från första mars nästa år. OM de inte haft sex med en man på ett år. Hur i hela fridens namn ska man kunna kontrollera det? Omöjligt! Lika lite som man vet hur många sexpartners heterosexuella haft eller om de nyss bytt partner. Ljuga kan man nog lika bra oavsett om man är homo eller hetero.

Blodet från bögarna får dessutom bara användas i sjukvården och inte till läkemedel som innehåller plasma då EU-direktiven inte godkänner detta.

Statistik från smittskyddsinstitutet från 2008

Man kan ju se detta på detta från två håll. Folk skriker homofobi osv, men det finns ju faktiskt en anledning till varför regeln kom till från början. Statistiken visar ju tydligt att smittan sprids mest mellan män som har sex.

Å andra sidan är smittorisken inte direkt obefintlig hos heterosexuella heller, så att reglerna är så pass annorlunda är ju lite konstigt. Dock hänger ju detta kvar från en tid (läs 80-tal) när hiv/aids var helt och hållet en bögsjuka (vad man trodde alltså) och gamla värderingar är svåra att komma ifrån, trots att världen kommit väldigt långt i denna fråga.

Vi har inte makt över hela EU (tyvärr) och jag tycker vi ska vara nöjda för nu att vi ändå tagit ett steg i rätt riktning istället för att sparka bakut för nånting som faktiskt är ett framsteg. När man läser folks reaktioner får man snarare intrycket av att detta skulle vara någon slags försämring.

Förhoppningsvis (nu vet inte jag hur mycket energi det läggs på det, men ändå) hittar man istället ett sätt att snabbtesta för HIV och Hepatit, så behöver man inte ens bry sig om vare sig läggning eller antal sexpartners.

... Och blodet behövs. Storstäderna skriker i detta nu efter blodgivare så ni som inte redan gjort det: Anmäl er som blodgivare NU! Länk: Geblod.nu



Image and video hosting by TinyPic

1 comment:

Christian said...

som sagtemente, det blir inga tranfusioner i min arma kropp, vare sig från homo, bi eller hetero.